tromaktiko: «Σ’ αγαπώ όπως δεν αγάπησα ποτέ κανέναν»

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

«Σ’ αγαπώ όπως δεν αγάπησα ποτέ κανέναν»



Το ερωτικό γράμμα της Εντίθ Πιάφ στον Δημήτρη Χορν...

Μια ιστορία που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Μια ιστορία με πρωταγωνιστές δύο ανθρώπους που άφησαν ο καθένας το στίγμα του στον καλλιτεχνικό χώρο. Πρόκειται για τον ανεκπλήρωτο έρωτα της Εντίθ Πιάφ για τον Δημήτρη Χόρν. Όπως αποκαλύπτει η ερωτική επιστολή της σπουδαίας ερμηνεύτριας -που δημοπρατήθηκε σε ξενοδοχείο των Αθηνών για 1500 ευρώ- η Εντίθ Πιάφ τον ερωτεύτηκε παράφορα από την πρώτη στιγμή που τον είδε!

Στις 18 Σεπτεμβρίου 1946 η Γαλλίδα ντίβα επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα για να δώσει συναυλία στο θέατρο «Μαρίκα Κοτοπούλη». Την ημέρα εκείνη ανάμεσα στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί για να την ακούσει, βρισκόταν και ο 25χρονος Δημήτρης Χορν που ήταν ήδη παντρεμένος με τη Ρίτα Φιλίππου. Αρχικά, προσπάθησε να τον διεκδικήσει με ερωτικές επιστολές που του έστελνε από το Παρίσι. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος, αλλά μονόπλευρος.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1946, δύο ημέρες μετά τη συναυλία, η Εντίθ Πιάφ γράφει την πρώτη της επιστολή προς τον Δημήτρη Χορν, ζητώντας του απεγνωσμένα να τη συναντήσει στο Παρίσι. Ακολουθεί ένα μέρος της -όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Πέτρο Βέργο που τη δημοπράτησε:
«Σ’ αγαπώ όπως δεν αγάπησα ποτέ κανέναν, Τάκη. Μη μου πληγώσεις την καρδιά! Μπορεί να έρθεις στο Παρίσι με την Ειρήνη, αλλά μάλλον δεν το βλέπω, έτσι θα έρθω εγώ κοντά σου το Νοέμβριο. Κανείς στον κόσμο δεν θα με εμποδίσει να έρθω στην Αθήνα, όμως αυτό που πρέπει να κάνεις χωρίς δισταγμό είναι να έρθεις στην Αμερική το Δεκέμβριο. Έτσι θα ξανασμίξουμε και από εκεί ελπίζω να σε φέρω στο Παρίσι, που όταν το γνωρίσεις θα το αγαπήσεις όσο κι εγώ. Αν πας στο Λονδίνο μετά την Αμερική θα πάω κι εγώ, θα ήθελα να ζω πολύ κοντά σου. Νομίζω πως θα μπορούσα να σε κάνω ευτυχισμένο και πιστεύω πως σε καταλαβαίνω πολύ καλά. Ξέρω πως είμαι ικανή να τα παρατήσω όλα για σένα».

Δύο μήνες μετά, έστειλε ένα τηλεγράφημα στον Έλληνα ηθοποιό ζητώντας του να της γράψει: «Αν μπορείς, γράψε μου στο όνομα κυρία Μπιγκάρ, στην οδό Μπερί 26. Μην βάλεις το όνομά μου στη διεύθυνση». Η τραγουδίστρια είχε κι εκείνη δεσμό την περίοδο εκείνη, όπως εξομολογήθηκε όμως στην επιστολή της, θα μπορούσε να τα παρατήσει όλα για τον Χορν. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, αφού εκείνος δεν ανταποκρίθηκε.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!