Όλοι ξέρουμε τον Irish coffee, ένα «αμαρτωλό»...
μείγμα από καφέ και ουίσκι. Πόσοι, όμως, έχουμε ακούσει να συνδυάζεται κόκκινο κρασί με ζεστή σοκολάτα; Η νέα αυτή τάση έρχεται –φυσικά– από το εξωτερικό και είναι ιδανική για τα κρύα απογεύματα ή βράδια του χειμώνα. Ειδικά τώρα που ο υδράργυρος πέφτει σε χαμηλά επίπεδα, ήρθε η ώρα να τολμήσετε με μια διαφορετική συνταγή που μπορεί και να γίνει η καινούργια αγαπημένη σας συνήθεια.
«Κρασάτη» σοκολάτα
Υλικά για 2 άτομα
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, θρυμματισμένη
1/3 της κούπας κόκκινο φρουτώδες κρασί (Pinot Noir, Shiraz, Beaujolais ή Merlot)
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα νερό
1 πρέζα αλάτι
ζάχαρη (κατ’ επιλογή)
Τρόπος παρασκευής
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μαζί τη σοκολάτα και το κρασί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύοντας, περίπου για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα να βράσει ανακατεύοντας για ακόμη περίπου 3 λεπτά.
Σερβίρουμε σε 2 κούπες με λίγη ζάχαρη.
Πηγή