Υλικά συνταγής
2 φλιτζ. ρύζι μπονέτ
5 φλιτζ. ζωμός κότας ή λαχανικών
250γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο βραστό
2 σφηνοπότηρα κρασί λευκό
½ φλιτζ. σταφίδα μαύρη
4 κ.σ. αμύγδαλα λευκά
3 κ.σ. κουκουνάρι
¼ κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και το κοτόπουλο. Μόλις μαλακώσει το στραγγίζουμε και το κρατάμε ζεστό.
Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα και προσθέτουμε τις σταφίδες, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι. Σβήνουμε το ρύζι με το κρασί και 2 λεπτά αργότερα προσθέτουμε το ζωμό.
Μόλις πάρει βράση το ρύζι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να ρουφήξει όλο το ζωμό για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, το προσθέτουμε στο ρύζι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή