tromaktiko: Τα μουσεία που πρέπει να επισκεφθείτε

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Τα μουσεία που πρέπει να επισκεφθείτε



Aπό τη Σοφία Κροκιδά
Είτε σας αρέσει να περιπλανιέστε σε αίθουσες γεμάτες κλασικούς πίνακες, είτε σας ενθουσιάζουν οι...
μοντέρνες τέχνες, αν ετοιμάζεστε για ταξίδι παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία παγκοσμίως. Από το Τόκυο μέχρι το Λονδίνο, υπάρχουν εκθέσεις για όλα τα γούστα!


Wellcome Collection, Λονδίνο
Σκέφτεστε μήπως τελευταία τη μνήμη, τα θαύματα, την προσωπική ταυτότητα και άλλα θέματα που αφορούν την ανθρώπινη ύπαρξη; Τότε το Welcome Museum, ένα μουσείο που εξυμνεί την περιέργεια και τα παράξενα της ζωής είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Περιπλανηθείτε στα εκθέματα της γκαλερί που συνδυάζουν τη σύγχρονη τέχνη με επιστημονικά ευρήματα για να δημιουργήσει μια εμπειρία που επαναπροσδιορίζει τη σύλληψη του μυαλού και του σώματος και θαυμάστε την έννοια της ζωής και του θανάτου, την αβάσταχτη ομορφιά της καθημερινότητας και τη σύνδεση ανάμεσα στην τρέλα και τον νεωτερισμό. Φιλοξενώντας μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, η Welcome Collection είναι το άκρως αντίθετο από τα σκονισμένα και στατικά δωμάτια που μας έρχονται στο μυαλό όταν ακούμε τη λέξη μουσείο. Μία επίσκεψη εδώ είναι αρκετή για να εκτιμήσετε την ομορφιά και την ιστορία που κρύβεται πίσω από τον εκπληκτικό "θίασο" περίεργων αντικειμένων.

Πινακοθήκη Brera, Μιλάνο
Ιδρυθείσα το 1809, η Πινακοθήκη Brera στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό palazzo (ανάκτορο) στην καρδιά της ιστορικής γειτονιάς του Μιλάνου. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι πολλοί από τους πίνακες έχουν θρησκευτική θεματολογία καθώς πολλά έργα ήρθαν στην πινακοθήκη μετά από κατασχέσεις που έκανε η εκκλησία σε όλη τη Λομβαρδία κατά τη διάρκεια του Σχίσματος. Η Πινακοθήκη είναι επίσης το σπίτι του διάσημου πίνακα του Hayez "Το φιλί". Επισκέπτες από όλο τον κόσμο έρχονται για να θαυμάσουν το υπέροχο αυτό έργο, και προτείνουμε να κάνετε το ίδιο.

Cup Noodles Museum, Τόκυο
Γνωρίστε την ιστορία των Cup Noodles, μέσα από μια μοναδική εμπειρία που σας επιτρέπει να φτιάξετε και να δοκιμάστε chicken ramem, αλλά και να σχεδιάσετε ένα ολόδικό σας noodle cup. Εάν ακόμα πεινάτε μετά την περιήγηση, μην παραλείψετε να δοκιμάστε noodles από όλο τον κόσμο στο Noodles Bazaar. Αγαπητό σε Ιάπωνες και ξένους, το Cup Noodles Museum είναι μια διασκεδαστική επίσκεψη για όλη την οικογένεια. 

Μονή του Πεντράλμπες, Βαρκελώνη
Το κτίσμα Πεντράλμπες είναι ένα εντυπωσιακό κτίριο μισό μουσείο, μισό μοναστήρι που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την ηρεμία και την απλότητα που δεσπόζουν σε αυτό. Δείτε τον χώρο όπου έμεναν οι μοναχές, τους κοιτώνες, την τραπεζαρία και το αβαείο, ενώ αν κοιτάξετε ψηλά θα δείτε τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες στους τοίχους και στα ταβάνια στο εκκλησάκι St. Michael που αξίζει να το επισκεφθείτε. Αν και σχεδόν αδύνατον, προσπαθήστε να μην επιδοθείτε σε εσωτερικούς συλλογισμούς όσο περιπλανιέστε στη μαγευτική αυτή μονή της Καταλονίας.

National Museum of Women in the Arts, Ουάσινγκτον
Για ένα ταξίδι με ουσία για τη γυναικεία ιστορία, ταξιδέψτε μέχρι την Ουάσινγκτον. Μέσα  από τις διάφορες εκθέσεις θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το Women House όπου εξερευνάτε ο ρόλος της γυναίκας στην αμερικανική κουλτούρα μέσα από φωτογραφίες, βίντεο και installations και το Heavy Metal, με σύγχρονες καλλιτέχνιδες που δουλεύουν με κύριο υλικό το μέταλλο.

Louisiana Museum of Modern Art, Χάμπλεμπε, Δανία
Εάν είστε θαυμάστρια του Πικάσο και θέλετε να δείτε την άλλη πλευρά του, η έκθεση Picasso Ceramics θα σας καταπλήξει. Ετοιμαστείτε για μια διαφορετική όψη του Ισπανού καλλιτέχνη, αφού η έκθεση περιλαμβάνει 150 κεραμικά που αντανακλούν το πειραματικό στάδιο της καριέρας του μεγάλου ζωγράφου, όταν δούλευε με νέα υλικά για τη δημιουργία γλυπτών. Η έκθεση εγκαινιάζεται την 1 η Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως το τέλος Μαϊου 2018.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!