tromaktiko: Άνοιξαν και σας περιμένουν...Τραπεζικοί γίγαντες αναζητούν προσωπικό

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Άνοιξαν και σας περιμένουν...Τραπεζικοί γίγαντες αναζητούν προσωπικό



Οι Goldman Sachs, JPMorgan και Morgan Stanley ετοιμάζονται για προσλήψεις στη Φρανκφούρτη καθώς δίνουν μάχη με τον...
χρόνο για την ίδρυση των νέων τους γραφείων εντός της ΕΕ εγκαίρως μέχρι το Brexit.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Wall Street έχουν αρχίσει να αναζητούν προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων μέσω αγγελιών όπως διαχειριστές κινδύνου και ειδικούς ΙΤ. Σύμφωνα με πηγές, στόχος είναι τα γραφεία να λειτουργούν μέχρι τον Απρίλιο του 2019.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι τράπεζες επιθυμούν να καλύψουν όσες περισσότερες θέσεις μπορούν από την τοπική αγορά εργασίας, θέλοντας έτσι να περιορίσουν την αναταραχή που θα προκληθεί από τη μετεγκατάσταση υπαλλήλων με έδρα το Λονδίνο. Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την επίσημη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, οι τράπεζες έχουν φτάσει σε αυτό που ένα στέλεχος αποκάλεσε το «σημείο μη επιστροφής» και αποφάσισαν ότι πρέπει να ενεργοποιήσουν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης.

«Πολλές τράπεζες προσλαμβάνουν τώρα για να καλύψουν τουλάχιστον τις ελάχιστες απαιτήσεις στελέχωσης» μέχρι την ώρα του Brexit, δήλωσε ο Tim Zuehlke, συνεργάτης της FRED Executive Search.

Ανεξάρτητα από το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο μπορέσει να επιτύχει μια μεταβατική ρύθμιση διάρκειας δύο ετών, οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ κατέστησαν σαφές ότι αναμένουν από τις τράπεζες να δημιουργήσουν ανεξάρτητες λειτουργίες πλήρους κλίμακας στο εσωτερικό του εμπορικού μπλοκ, στελεχωμένες με σημαντικό αριθμό υπαλλήλων τόσο στο front-office όσο και στο back office.

Η Goldman Sachs σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει το προσωπικό της στη Φρανκφούρτη σε 400 άτομα. Η τράπεζα έχει ήδη προσλάβει κάποια άτομα από την τοπική αγορά και θέλει να καλύψει ακόμα 10 κενές θέσεις σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η Morgan Stanley σκοπεύει να προσθέσει περίπου 200 θέσεις στην χρηματοοικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας. Η τράπεζα αναζητά επί του παρόντος να καλύψει 17 θέσεις στη Φρανκφούρτη, συμπεριλαμβανομένου ενός «διαχειριστή κινδύνου ρευστότητας».
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!