tromaktiko: Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων



Γράφει η Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης
Εάν δείτε το feed σας στα social media, θα δείτε πολλούς ψεύτικους ανθρώπους που είναι έτοιμοι να κάνουν σχεδόν οτιδήποτε για να τραβήξουν...
την προσοχή πάνω τους. Δυστυχώς μπορείς να βρεις χιλιάδες ανθρώπους που είναι ψεύτικοι και έξω από το ίντερνετ. Οι πραγματικά αυθεντικοί άνθρωποι είναι δύσκολοι να τους βρεις, αλλά τα παρακάτω χαρακτηριστικά θα σας οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση…

Καλλιεργούν ένα θετικό μυαλό

Ενώ πολλοί από εμάς τρέφουν το μυαλό τους με αρνητικές σκέψεις και εμπειρίες, οι αυθεντικοί άνθρωποι διατηρούν την ομορφιά του να έχουν μια θετική νοοτροπία. Φυσικά υπάρχουν οι στιγμές που τους πιάνει αρνητισμός, αλλά δεν ξοδεύουν τόσο χρόνο να πνίγονται μέσα σε αυτόν. Παίρνουν το μάθημά τους και συνεχίζουν να ζουν μια θετική ζωή.

Ξέουν να καλμάρουν το Εγώ τους

Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν επιλέγουν ποτέ το μίσος αντί για την αγάπη, τα χρήματα αντί της αξιοπρέπειας. Επίσης δεν θα πληγώσουν ποτέ τα συναισθήματα του άλλου για να τονώσουν τη δική τους αυτοεκτίμηση. Όταν κυριαρχεί ο εγωισμός τους, ξέρουν πώς να τον καλμάρουν και να σκέφτονται ορθολογικά.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν νοιάζονται για τον ανταγωνισμό

Οι άνθρωποι παίζουν πολλά περίεργα και συχνά επικίνδυνα παιχνίδια. Ρισκάρουν τη ζωή τους για να αποδείξουν ότι είναι cool ή ότι είναι νικητές. Ακολουθούν χαζές τάσεις, που συχνά βλάπτουν την υγεία τους ή τη φήμη τους.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν νοιάζονται αν φαίνονται αποτυχημένοι στα μάτια των άλλων, γιατί νοιάζονται για τη ζωή τους και όχι για τον ανταγωνισμό. Δεν προσπαθούν να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν, ανεξάρτητα από το τι πιστεύει κάποιος για αυτούς.

Απολαμβάνουν την πραγματικότητα, όχι την εικονική πραγματικότητα

Οι αληθινοί άνθρωποι δεν απέχουν από τα social media, αλλά δεν ξοδεύουν ώρες τσεκάροντας τα feeds τους ή ποστάροντας ενημερώσεις και περιμένοντας να εισπράξουν likes. Όταν έχουν λίγο ελεύθερο χρόνο, προτιμούν να τον περάσουν με ανθρώπους που αγαπούν ή κάνοντας μόνοι έναν περίπατο στο πάρκο. Το να ζεις στον πραγματικό κόσμο, είναι ακριβώς η ουσία του να είσαι αυθεντικός.

Δεν αφήνουν τους άλλους να τους ρίξουν

Όσο καλός και φανταστικός κι αν είσαι, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα θέλει να χαλάσει τη θετική ζωή σου ή να σου χαλάσει την αγνή σου καρδιά. Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν αφήνουν κανέναν να το πετύχει αυτό. Μειώνουν όσο το δυνατόν τους τοξικούς ανθρώπους από το ταξίδι της ζωής τους και αγνούν τους κακόβουλους, από όπου κι αν εμφανιστούν.

Τους αρέσει αυτό που βλέπουν στον καθρέφτη

Οι αυθεντικοί άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι όλοι έχουν ελαττώματα, κακές συνήθειες και κάποιες ατέλειες στην εμφάνιση. Ωστόσο, νιώθουν πολύ άνετα «μέσα στο δέρμα τους». Φυσικά, προσπαθούν να αλλάξουν κάτι που δεν τους αρέσει, αλλά δεν φτάνουν στα άκρα.

Δεν βάζουν πάνω τους επίπεδα από foundations, primers και concealers για να κάνουν το πρόσωπό τους να φαίνεται τέλειο. Επίσης δεν πάνε να κάνουν αυξητική χειλιών, επειδή οι περισσότερες γυναίκες (ακόμα και άντρες) στο Facebook και στο Instagram ποζάρουν με φουσκωμένα χείλη. Οι αληθινοί άνθρωποι απλώς λατρεύουν αυτό που βλέπουν στον καθρέφτη κάθε πρωί.

Ακολουθούν την καρδιά τους

Οι αυθεντικοί άνθρωποι ζουν όμορφες ζωές, απλώς επειδή κάνουν αυτό που θέλουν να κάνουν. Ακολουθούν πάντα την καρδιά τους σε ό,τι έχει σχέση με την εκπαίδευση, τις σχέσεις, την καριέρα και άλλους τομείς της ζωής. Μπορεί να μην βγάλουν πολλά λεφτά, αλλά τουλάχιστον κάνουν αυτό που τους κάνει ευτυχισμένους.

Ο κόσμος είναι γεμάτος με αυθεντικούς ανθρώπους και οι πιθανότητες είναι ότι είσαι ένας από αυτούς. Άλλωστε όλοι αυθεντικοί ξεκίνησαν, προτού αρχίχουν να μιμούνται τους άλλους.

Όλοι διαλέγουν το ταξίδι τους στη ζωή και είναι απόλυτα οκ, εάν δεν έχεις κάποιο από τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά. Οτιδήποτε κι αν κάνεις όμως, προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατόν πιο αυθεντικός. Πρώτα από όλα ως προς τον εαυτό σου!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!