tromaktiko: Ζεστό κρασί με μπαχαρικά: Αυτό είναι το πιο cozy "σπιτικό" ποτό

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ζεστό κρασί με μπαχαρικά: Αυτό είναι το πιο cozy "σπιτικό" ποτό



Εκτός από τα χαμόγελα, την ανεβασμένη διάθεση και τις ευχές, οι γιορτές βγάζουν από μέσα μας και την μαγείρισσα. Από τη μία το...
ρεβεγιόν και όλα τα φαγητά που θέλουμε να προσφέρουμε στους φίλους μας, από την άλλη ο ελεύθερος χρόνος που μας κάνει πιο δημιουργικές και πολλές νέες γεύσεις προκύπτουν τυχαία μέσα στις διακοπές μας.

Φυσικά, το ίντερνετ είναι γεμάτο από συνταγές και γευστικές ιδέες, αλλά εμείς ανακαλύψαμε το πιο δημοφιλές ποτό του Pinterest- ένα ζεστό κρασί με μπαχαρικά που αποτελεί την ιδανική λύση για τις φιλικές μαζώξεις για επιτραπέζια ή τα νωχελικά απογεύματα στον καναπέ.

Η συγκεκριμένη συνταγή θέλει το κρασί να "μαγειρεύεται" σε συσκευή crockpot ( ή αλλιώς slow coocker) αλλά μπορείς πανεύκολα να το φτιάξεις και χωρίς αυτό.

Τι θα χρειαστείς

Ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί (προτίμησε κάτι φρουτώδες, αλλά όχι πολύ γλυκό)
Μηλίτη
Μέλι
Ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού
Γαρύφαλλο
Kάρδαμο
Sticks κανέλας
Αστεροειδή γλυκάνισο
Μπράντι
Φέτες πορτοκαλιού (για ντεκόρ)

Και τώρα;
Πρόσθεσε το κρασί, το μηλίτη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού σε ένα slow coocker και ανακάτεψέ τα. Πρόσθεσε το γαρύφαλλο, το κάρδαμο, την κανέλα και το γλυκάνισο. Αφησέ το σε χαμηλή φωτιά από μισή έως μία ώρα (ανάλογα με το σκεύος) και στη συνέχεια πρόσθεσε το μπράντι.

Για μια πιο cosy πινελιά, σέρβιρέ το σε μεγάλες κούπες!
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!