tromaktiko: H υψηλή πολυτέλεια της Lamborghini Countach του '91 εντυπωσιάζει μέχρι σήμερα

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

H υψηλή πολυτέλεια της Lamborghini Countach του '91 εντυπωσιάζει μέχρι σήμερα



Καμιά φορά η επιλογή ανάμεσα σε Ferrari και Lamborghini είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολη...
Είναι κάπως σαν να πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε Milan και Juventus. Όμως αργά ή γρήγορα διαλέγεις στρατόπεδο.

Έτσι, αν και προσωπικά δηλώνω οπαδός της Ferrari δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω και το μεγαλείο του αντιπάλου, ιδιαίτερα σε μερικές εμπνεύσεις του όπως αυτή εδώ η Lamborghini Countach του 91' που θα σου παρουσιάσουμε.

Πρόκειται για ένα μοντέλο του 1988, το οποίο είχε κατασκευαστεί για την επέτειο των 25 χρόνων της ίδρυσης της εταιρείας. Έδωσαν τότε στον σπουδαίο σχεδιαστή Horacio Pagani το ελεύθερο, έτσι ώστε να το ανεβάσει επίπεδο στο θέμα πολυτέλεια.
Ικανή να φθάσει τα 290 χλμ. και διασχίσει τα 0-100 χλμ/ανά ώρα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα, αποτέλεσε τον ιδανικό καμβά για να ζωγραφίσει ο σχεδιαστής.

Εκείνος ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε συνολικά 500 αλλαγές! Με βασικό γνώμονα την βελτίωση του design αλλά και της άνεσης των επιβατών.

Το εξωπραγματικά λευκό άσπρο χρώμα της κάνει εντυπωσιακή αντίθεση με το πολυτελές κόκκινο που κοσμεί το εσωτερικό της. Κάτι που σίγουρα ήθελε να πετύχει ο Pagani. Και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό το αυτοκίνητο που ακόμα και σήμερα εντυπωσιάζει με την υψηλή ποιότητά του.
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!