tromaktiko: Rupert Murdoch: Ο δρόμος από την απειρία στην αυτοκρατορία των μίντια

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Rupert Murdoch: Ο δρόμος από την απειρία στην αυτοκρατορία των μίντια



Ως σχετικά ντροπαλός και άπειρος νεαρός ιδιοκτήτης εφημερίδας στα "Νέα της Αδελαΐδας", είχα την τύχη να...
δουλέψω με κορυφαίους δημοσιογράφους, συντάκτες, υπεύθυνους ύλης που διαμόρφωναν τις μεταλλικές σελίδες πριν από την εκτύπωση της εφημερίδας. Σκληρές ψυχές που δεν είχαν χρόνο για ελιτισμό ή φούμαρα και κορδέλες, και ακόμα λιγότερο χρόνο για ανικανότητα. Η στάση μου, η ενέργεια, η αυτοπεποίθησή μου και η αίσθηση του κοινωνικού σκοπού διαμορφώθηκαν με την ελαφρώς υστερική αξιοκρατία που επικρατεί στην αίθουσα ειδήσεων, που ξεκινά κάθε μέρα με έναν λευκό καμβά και προσπαθείς συνεχώς να συλλάβεις όσο το δυνατόν περισσότερες πρωτότυπες ειδήσεις και να τις παρουσιάσεις με τρόπο συνεκτικό, συναρπαστικό και αξιόλογο.

Το επείγον της υπόθεσης, το καθημερινό κίνητρο, αυτό το σταθερά αυτοαξιολογούμενο αναπόσπαστο κομμάτι της σύνταξης μιας εφημερίδας, η αδιάκοπη περιέργεια, είναι αυτά στα οποία έχω βασιστεί καθημερινά στην καριέρα μου, πηγαίνοντας εμένα και τις επιχειρήσεις μας πιο μακριά από όσο ο νεαρός εαυτός μου είχε ποτέ φανταστεί. Αυτές οι εμπειρίες, αυτές οι αρχές με βοήθησαν να οικοδομήσω μια επιχείρηση στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο και στα ψηφιακά μέσα όπου το κίνητρο και η δημιουργικότητα είναι απαραίτητα και, εφόσον εργάζεσαι ως μέλος μιας ομάδας, ανεξάρτητα από τον τίτλο σου, είναι επιτακτικά.

Σε αυτούς τους πρώτους συναδέλφους, που ανέχτηκαν την απειρία μου και με οδήγησαν με τη γήινη σοφία τους, είμαι και θα είμαι πάντα ευγνώμων.

Rupert Murdoch, o τελευταίος από τους κροισους των εφημερίδων, ο ευφυέστερος των μεγάλων χρηματιστών: εκτελεστικός πρόεδρος NEWS CORP., 21st CENTURY FOX

Από την επετειακή λίστα του Forbes με τα 100 κορυφαία εν ζωή επιχειρηματικά μυαλά του πλανήτη.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!