tromaktiko: Typhoon-VDV: Νέο ρωσικό όχημα για τις δυνάμεις των αλεξιπτωτιστών

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Typhoon-VDV: Νέο ρωσικό όχημα για τις δυνάμεις των αλεξιπτωτιστών



Το όχημα βασίζεται στο ΤΟΜΠ Typhoon 6×6 αλλά είναι τετρακίνητο. «Τα τελευταία χρόνια η...
Διοίκηση Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων εργάστηκε από κοινού με τις αμυντικές βιομηχανίες για την ανάπτυξη ενός προηγμένου θωρακισμένου τροχοφόρου οχήματος μάχης ειδικού ρόλου», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο συνταγματάρχης Νικολάι Ανόκιν, των αερομεταφερόμενων δυνάμεων, ανέφερε πως απαιτείται βελτιωμένο επίπεδο προστασίας, λόγω της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των ελαφρών όπλων.

Το Typhoon-VDV αυτή την στιγμή δοκιμάζεται επισταμένα και η μαζική παραγωγή του προβλέπεται να ξεκινήσει το 2019 μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως το Typhoon-VDV θα φέρει σύγχρονο οπλισμό και αυξημένη προστασία – θωράκιση, ενώ θα μπορεί να ρίπτεται από αέρος.

Θα αποτελέσει το νέο μέλος της οικογένειας των οχημάτων Typhoon, όπως τα Typhoon-K και Typhoon-U που είναι ικανά να μεταφέρουν μεγάλο φορτίο και μέχρι 16 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες με ταχύτητα άνω των 100 χλμ.

Η θωράκισή τους μπορεί να προστατεύσει τους επιβαίνοντες από πυρά όπλων μεγάλου διαμετρήματος και από εκρηκτικά γεμίσματα βάρους μέχρι 8 κιλών ΤΝΤ. Τα Typhoon-K έχουν χρησιμοποιηθεί στην Συρία.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!