tromaktiko: Τεράστιο φέρρυ πέφτει πάνω σε κρουαζιερόπλοιο στην Βαρκελώνη [video]

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Τεράστιο φέρρυ πέφτει πάνω σε κρουαζιερόπλοιο στην Βαρκελώνη [video]



Θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε τραγωδία, αλλά ευτυχώς τα χειρότερα αποφεύχθησαν την Παρασκευή το μεσημέρι στο λιμάνι της...
Βαρκελώνης, όταν το φέρρυ Fantastic της ιταλικής ναυτιλιακής εταιρείας Grandi Navi Veloci (GNV), συγκρούστηκε με το κρουαζιερόπλοιο Viking Star της Viking Cruises.

To ιταλικό οχηματαγωγό-επιβατηγό πλοίο τύπου Ro-ro Fantastic αντιμετώπισε μηχανική βλάβη ενώ εισερχόταν στο τερματικό σταθμό Β του λιμένα, από την Ταγγέρη στο Μαρόκο. Το 230 μέτρων Viking Star είχε αγκυροβολήσει στη Βαρκελώνη από τη Βαλένθια, μεταφέροντας 820 επιβάτες πάνω του.

To -μήκους 180 μέτρων και κατασκευής 1996- πλοίο Fantastic έριξε μια άγκυρα στην προσπάθεια του να αποφευχθεί η σύγκρουση του με την αριστερή πλευρά του κρουαζιερόπλοιου, μετά την μηχανική βλάβη των κινητήρων του Fantastic στο λιμάνι, που το οδήγησε σε απώλεια του συστήματος πρόωσης.

Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί στο ατύχημα, ενώ μια έρευνα για το περιστατικό διεξήχθη από τις λιμενικές αρχές. Τα δυο πλοία συνέχισαν κανονικά τα ταξίδια τους την ίδια μέρα, το Fantastic για την Γένοβα και το Viking Star για Μασσαλία.
Ένα βίντεο, σύμφωνα με πληροφορίες, τραβήχτηκε από έναν λιμενεργάτη από έναν από τους γερανούς στο τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στη Βαρκελώνη, δείχνει το ιταλικό φέρρυ να κινείται προς το κρουαζιερόπλοιο.

Παρακολουθήστε το video:

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!