tromaktiko: Συνεχίζεται το θρίλερ στην Κυπριακή ΑΟΖ: Αυτά είναι τα τουρκικά πλοία στο Οικόπεδο 3

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Κυπριακή ΑΟΖ: Αυτά είναι τα τουρκικά πλοία στο Οικόπεδο 3



Θρίλερ στην Κυπριακή ΑΟΖ...


Η Toυρκία  συνεχίζει να προσπαθεί να εμποδίσει τις έρευνες για φυσικό αέριο.  Στην περιοχή του οικοπέδου "3" βρίσκονται πεντε πολεμικά πλοία της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων μια τορπιλάκατος, δύο κορβέτες, μία φρεγάτα και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης τα οποία θα συνεχίζουν να πλέουν εκεί έως και τις 10 Μαρτίου 2018.


Η Τουρκία εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως χώρα - πειρατής στην Μεσόγειο. Για ακόμα μια φορά τραβάει το σχοινί και προσπαθεί να εμποδίσει τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Κυπριακή ΑΟΖ.  Σημειώνετα ότι οι Τούρκοι προχώρησαν σήμερα στην ανανέωση της παράνομης Navtex που καλύπτει περιοχή του οικοπέδου 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η νέα Navtex που αναρτήθηκε στις 12.37 το μεσημέρι, έχει ισχύ μέχρι τις 10 Μαρτίου. Σημειώνεται ότι η προηγούμενη παράνομη Navtex των Τούρκων που βρίσκεται ακόμη σε ισχύ, τερματίζεται την ερχόμενη Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 12 τα μεσάνυχτα.

Ο μέγιστος φόβος για την κυπριακή κυβέρνηση είναι να φύγει το γεωτρύπανο της ΕΝΙ από την περιοχή χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε έρευνα. Αυτό σημαίνει ότι όλο το ενεργειακό της πρόγραμμα μπαίνει υπό την αίρεση των τουρκικών προκλήσεων. Κι αυτό, δυστυχώς, η Άγκυρα το γνωρίζει πολύ καλά.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!