tromaktiko: Ψυχολόγοι μοιράζονται 8 tips για να απαλλαγείς απ’ το άγχος

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ψυχολόγοι μοιράζονται 8 tips για να απαλλαγείς απ’ το άγχος



Οι ψυχολόγοι είναι αυτοί οι “μαγικοί” άνθρωποι που μπορούν να λύσουν όλα μας τα προβλήματα. Χωρίς να μας λένε τι να κάνουμε, μας βάζουν σε...
σκέψεις και μας κάνουν να διαχειριστούμε μόνοι μας τις καταστάσεις. Αυτή τη φορά μοιράζονται μαζί μας tips για να απαλλαγείς απ’ το άγχος.
Είναι φορές στην καθημερινότητά σου που δεν μπορείς να ελέγξεις τον φόβο σου, να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου.

Το άγχος σε κυριεύει και απλά δεν μπορείς να λειτουργήσεις. Τι κάνεις; Οι ψυχολόγοι μας δίνουν όλα αυτά τα tips για να απαλλαγείς απ’ το άγχος. Και πραγματικά είναι πολύ χρήσιμα.

Μόλις σε ξαναπιάσει αυτό το ανεπιθύμητο συναίσθημα, θα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να μη σε ελέγχει.

Ποια είναι, λοιπόν, αυτά τα tips για να απαλλαγείς απ’ το άγχος;
Γράψε οτιδήποτε σου έρχεται στο μυαλό
Ο John Duffy, κλινικός ψυχολόγος, σε συμβουλεύει να κρατάς σημειώσεις. Σκέψεις, καταστάσεις, σχέσεις με τους ανθρώπους, ιδέες. Τα πάντα. Έτσι ξεχνάς τα προβλήματά σου, το μυαλό σου “καθαρίζει” και η ένταση φεύγει.

Πρόσεξε αυτά που επιλέγεις για το δείπνο σου!
Ο Jeffrey Sumber, ψυχοθεραπευτής, λέει πως όταν νιώθουμε καταθλιπτικοί, τρώμε. Αλλά πρέπει να είναι το πιο υγιές γεύμα που έχουμε φτιάξει ποτέ. Πρόσεξε τα υλικά που επιλέγεις!

Σφίξε όλους τους μύες
Ο Kevin Chapman, ψυχοθεραπευτής, χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο για να χαλαρώσει. Και είναι απλό: Σφίξε δυνατά και μετά χαλάρωσε. Πραγματικά θα σε βοηθήσει!

Αντέδρασε φυσιολογικά ή μην αντιδράς καθόλου
Η ψυχολόγος Susan Krauss Whitbourne, αναφέρει ότι δεν καταπολέμα το άγχος. Έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο σκέψης που μπορεί να σε βοηθήσει: Αν δεν μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση, μπορείς να αλλάξεις την αντίδρασή σου.

Σταμάτα τις σκέψεις σου
Θα μου πεις πόσο εύκολο είναι αυτό; Καθόλου αλλά θέλει εξάσκηση! Ο ψυχολόγος Martin Seligman, λέει: Μπορείς να χειροκροτήσεις και να φωνάξεις “Σταμάτα! Θα σκεφτώ γι’ αυτό αργότερα!”. Μπορείς και να τσιμπάς τον εαυτό σου κάθε φορά που το μυαλό σου σκέφτεται κάτι που δεν σε ωφελεί και σε γεμίζει με άγχος. Στη συνέχεια προσπάθησε να επικεντρωθείς σε κάτι άλλο.

Και μια ασυνήθιστη μέθοδος…
Ο Toni Benhard προτείνει μια ασυνήθιστη αλλά μάλλον αποτελεσματική μέθοδο. Ακούμπα τα χείλη σου με τον δείκτη. Αυτή η κίνηση αγγίζει τα νεύρα που βρίσκονται στην επιφάνεια των χειλιών και σε βοηθούν να ηρεμήσεις. Περίεργο αλλά δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις!

Κι αν αυτά δεν σου γεμίζουν το μάτι τότε μπορείς να κάνεις σ..ξ για ν’ απαλλαγείς απ’ το άγχος.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!