tromaktiko: Μια γρήγορη ματιά στη Ντιναμό Κιέβου που έρχεται στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Μια γρήγορη ματιά στη Ντιναμό Κιέβου που έρχεται στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ



Γράφει ο Tommy T. 
Δεν απαιτούνται και πολλές συστάσεις για τη Ντιναμό Κιέβου και την ιστορία της στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα,αρκεί να αναφερθούν τα δύο Κύπελλα Κυπελούχων Ευρώπης (1975 &1986) συν το...
Ευρωπαϊκό Σούπερ Κύπελλο (1975), που κοσμούν την τροπαιοθήκη της, μαζί με τους 64 εγχώριους τίτλους. Ως ποδοσφαιρικό κλαμπ μεγαλούργησε, υπό τις οδηγίες του τεράστιου κόουτς Βαλερί Λομπανόφσκι και δημιούργησε παίκτες διεθνούς κλάσεως, που σε ατομικό επίπεδο είναι κάτοχοι χρυσής μπάλας, όπως οι Μπλαχίν, Μπελάνωφ και Σεφτσένσκο.

Αγωνίζεται στο μεγαλοπρεπές στάδιο Ολιμπίνσκι 70.000 θέσεων, που έχει επιλεγεί για την διεξαγωγή του φετινού τελικού στο Champions League (26 Μαΐου 2018). Δίνει μεγάλη βαρύτητα στην προώθηση έτοιμων νεαρών παικτών από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα και κατά περιόδους μοσχοπουλάει τα αστέρια της, όπως στην πρόσφατη περίπτωση της μετακίνησης του Γιαρμολένκο στην Ντόρτμουντ, που κόστισε στο γερμανικό σύλλογο 25 εκ. ευρώ.


Τη δεδομένη στιγμή η ουκρανική δευτεραθλήτρια, βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία από επίσημα ματς, λόγω διακοπής του εθνικού πρωταθλήματος. Στην χειμερινή περίοδο των μεταγραφών ενισχύθηκε με 4 παίκτες και κάλυψε τα κενά των 3 παικτών που αποχώρησαν. Στα φιλικά που έπαιξε κατά τη διάρκεια της διακοπής, με ευρωπαϊκές ομάδες μέτριου βεληνεκούς, ο Λευκορώσος προπονητής Χάτσκεβιτς, έκανε δοκιμές και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, οπότε δεν υπάρχει ασφαλή εικόνα ανάλυσης και αγωνιστικού επιπέδου.

Με γνώμονα κυρίως, τις εμφανίσεις της Ντιναμό Κιέβου στα ευρωπαϊκά σαλόνια του Europa League, παρατηρήσαμε ότι χρησιμοποιεί συνήθως δύο συστήματα, το 4-2-3-1 και το 4-4-1-1, με ορθολογική ανάπτυξη όλων των γραμμών. Η τετράδα της άμυνας και ο τερματοφύλακας είναι η αχίλλειος πτέρνα της, αφού παρουσιάζουν συχνά αδράνεια και κακό συντονισμό. Αρέσκεται ως ομάδα να σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή και να διεμβολίζει τον κεντρικό αμυντικό άξονα του αντιπάλου, χάρη στην εκρηκτικότητα και επινόηση του μέσου Μπουγιάλσκι. Ποιότητα υπάρχει και στους πλάγιους χαφ (Μόροζιουκ/Τσιγκάνκοφ/Γκονσάλες), που είναι ικανοί στο ένας με έναν και διαθέτουν πολύ καλή σέντρα. Την επίθεση των Ουκρανών, γεμίζει ο θηριώδης Μποκανί και ο τεχνίτης Μοράες, που είναι σκόρερς αναγνωρισμένης αξίας.Τέλος, κίνδυνο αποτελούν για την αντίπαλη εστία, οι απευθείας εκτελέσεις των στατικών φάσεων από τον έμπειρο διεθνή άσσο, Μόροζιουκ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!