tromaktiko: Η συνταγή της Ημέρας: Σπετζοφάι

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Η συνταγή της Ημέρας: Σπετζοφάι



Σπετζοφάι...


Υλικά συνταγής
2 λουκάνικα χωριάτικα
8 πιπεριές πράσινες κέρατα ή πράσινες και κόκκινες
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα φρέσκια περασμένη στον τρίφτη
2 κ.σ.ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες, πλένουμε τις πιπεριές, τις ξεσποριάζουμε και κόβουμε σε παχιές ροδέλες, περίπου 2 δάχτυλα πλάτος.
Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λουκάνικα να βγάλουν το λίπος τους για 3-4 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.
Προσθέτουμε το σκόρδο και την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε νεράκι και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί για μισή ώρα περίπου με κλειστό καπάκι.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!