tromaktiko: Κατάκολο: Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Κατάκολο: Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης



Εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και...
Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου για την προώθηση των έργων ανάπλασης της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Κατακόλου, έργο ύψους 10,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, στη χερσαία ζώνη του λιμένα θα κατασκευαστούν ένα νέο κτίριο υποδοχής επιβατών στη θέση του πρώην τουριστικού περιπτέρου και ένα κτίριο Schengen με χρήση γραφείων ελέγχου επιβατών κρουαζιέρας και αποσκευών καθώς και κτίριο εκθέσεων και πολιτισμού, ενώ θα γίνει και ανάπλαση της χερσαίας ζώνης βάσει των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που περιγράφονται στην επικαιροποίηση του Γενικού Π.Σ Λιμένα Κατακόλου, η οποία περιλαμβάνει βιομηχανικά δάπεδα, ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, έργα πρασίνου και ηλεκτροφωτισμό.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τον έλεγχο της προγραμματικής σύμβασης και στόχος είναι να δημοπρατηθεί το έργο της ανάπλασης μέσα στο επόμενο δίμηνο.

«Η Περιφέρεια αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον για την αναβάθμιση των υποδομών στο λιμάνι του Κατακόλου, το οποίο συγκαταλέγεται στα πέντε πρώτα λιμάνια σε επισκεψιμότητα πανελλαδικά και είναι πυλώνας ανάπτυξης για την Ηλεία. Πιστεύουμε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε το έργο», είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!