tromaktiko: Μπάρες με βρώμη και ξερά φρούτα

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Μπάρες με βρώμη και ξερά φρούτα



Όταν σε μια συνταγή συγκεντρώνονται τόσο πλούσια και θρεπτικά συστατικά, δε μπορείς παρά να... θες να τη μοιραστείς! Ξερά φρούτα, μέλι, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδια... συνθέτουν ένα αποτέλεσμα πολύ δυναμωτικό και ταυτόχρονα ιδιαίτερα γευστικό. 

Οι μπάρες αυτές είναι εξαιρετική πηγή ενέργειας και αποτελούν ωραία λύση για το πρωινό μας, για δεκατιανό, για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, για πριν ή μετά το γυμναστήριο. Ακόμα και όσοι βρίσκονται σε διατροφή, μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για γλυκό αποφεύγοντας την κατανάλωση ζάχαρης.

Υλικά για 10 περίπου τεμάχια

1 ½ φλυτζάνι βρώμη

1 φλυτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα

½ φλυτζανιού καρύδια

1 ½ κ.γλ. κανέλα

2 κ.σ. μέλι

½ φλυτζανιού σοκολάτα σε σταγόνες (μαύρη ή γάλακτος, ό, τι μας αρέσει)

½ φλυτζανιού μαύρες σταφίδες

15 χουρμάδες απύρηνοι

20 ξερά βερίκοκα απύρηνα

Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο post, μπορούμε πολύ εύκολα να ξεφλουδίσουμε τα αμύγδαλα αφού πρώτα πάρουν βράση σε ένα κατσαρολάκι.

Αλέθουμε καλά τη βρώμη, τα αμύγδαλα και τα καρύδια στο multi και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Λέω μεγάλο γιατί εκεί μετά θα χρειαστεί να δουλέψουμε καλά το μίγμα μας. Προσθέτουμε την κανέλα, το μέλι, τις σταγόνες σοκολάτας και τις σταφίδες.


Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τα βερίκοκα όσο πιο πολύ μπορούμε και μετά τα βάζουμε στο multi για να αλεσθούν ακόμα περισσότερο. Τα προσθέτουμε στο αρχικό μίγμα.


Aρχίζουμε να ζυμώνουμε όλα τα υλικά πολύ καλά για περίπου 15 λεπτά. Θέλει αρκετή δύναμη για να ομογενοποιηθούν και να βγει το τελικό αποτέλεσμα που βλέπετε στις τελικές φωτογραφίες. Φανταστείτε ότι θα φτάσετε σε ένα σημείο που πλέον θα έχει γίνει τόσο σκληρή η ζύμη που δε θα μπορείτε να ζυμώσετε άλλο! Στρώνουμε σε πυρεξάκι διάστασης 20x20cm και πιέζουμε από πάνω με κουτάλι ή με μια σπάτουλα για να γίνει η επιφάνεια ομοιόμορφη. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες κι έπειτα κόβουμε τις μπάρες μας σε ορθογώνια παραλληλόγραμμα κομμάτια. Διατηρούνται εκτός ψυγείου για λίγες μέρες και εντός ψυγείου περίπου για δέκα.




Εννοείται φυσικά πως μπορούμε να παίξουμε με τις γεύσεις, πχ να βάλουμε περισσότερη κανέλα ή αν κάποιο από τα φρούτα δε μας αρέσει να το αφαιρέσουμε εντελώς και στη θέση του να αυξήσουμε κάποιο από τα υπόλοιπα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!