tromaktiko: Η συνταγή της Ημέρας: Κανελόνια με σπανάκι και φέτα

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Η συνταγή της Ημέρας: Κανελόνια με σπανάκι και φέτα



Κανελόνια με σπανάκι και φέτα...


Υλικά συνταγής
για τα κανελόνια
1 πακέτο κανελόνια
700γρ. σπανάκι
200γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ξερό
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
200γρ. ανθότυρο τριμμένο
200γρ. φέτα τριμμένη
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι

Το κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. για το πασπάλισμαΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά.

½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα κανέλας (προαιρετικά)
πιπέρι
βούτυρο για αλειμμα
για την ελαφριά μπεσαμέλ
80γρ. βούτυρο
60γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Διαδικασία συνταγής
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το σπανάκι, λίγο πριν μαραθεί προσθέτουμε το πιπέρι, τη ζάχαρη και τον άνηθο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ανθότυρο και τη φέτα κομμένα σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε κανελόνια.
Παράλληλα με τη γέμιση ετοιμάζουμε την ελαφριά μπεσαμέλ, θέλουμε να είναι σχεδόν ρευστή. Μόλις το βούτυρο με το αλεύρι γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε το γάλα και περιμένουμε να βράσει. Ανακατεύουμε διαρκώς και δυνατά με σύρμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε την σάλτσα ντομάτας, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε πιπέρι και λίγο αλάτι, την κάνέλα και την ζάχαρη.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ να καλυφθεί ο πάτος. Απλώνουμε τα κανελόνια και περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πάνω απο τη μπεσαμέλ απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νεράκι, τόσο όσο να σκεπάζονται ίσα ίσα τα κανελόνια.
Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά, χαμηλώνοντας το φούρνο.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε για άλλα 10 -15 λεπτά, μέχρι να πάρει το φαγητό χρώμα. Σερβίρουμε.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!