επιτρέπει στο παιδί της να περνά ώρα, μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή ή τάμπλετ,. Και όπως λέει, αυτή είναι η δική της απάντηση σε εκείνους που την κατηγορούν για τις πρακτικές της.
Ας δούμε, λοιπόν, τι γράφει η μαμά αυτή.
«Το μεγάλο «βρώμικο» μυστικό μου ως γονιός είναι ότι αφήνω το παιδί μου να χρησιμοποιεί το τάμπλετ, όλη την ώρα. Ξεκάθαρα, ξέρω ότι θα με κατηγορήσετε ως μία κακή μητέρα, αλλά δεν θα απολογηθώ. Αντίθετα, θα σας εξηγήσω τους λόγους, που του το επιτρέπω.
Στην αρχή τού έβαζα να βλέπει καρτούν, και σταδιακά το τάμπλετ έχει γίνει μία διασκέδαση, που τη μοιραζόμαστε μαζί. Ακούμε μουσική, του βάζω εκπαιδευτικές εφαρμογές, βλέπουμε μαζί αγαπημένα μας show ή αστεία βίντεο. Ο γιος μου είναι μόλις 3 χρόνων και ξέρει να χρησιμοποιεί το τάμπλετ κι έχω να σας πω τα εξής που παρατήρησα και είναι και οι λόγοι, που δεν με ενοχλεί να παίζει με αυτό.
1. Μπορεί να είναι εκπαιδευτικό. Ο γιος μου, μέσα από βίντεο ή διάφορες εφαρμογές, έχει μάθει τα χρώματα, τα σχήματα, τα ζώα, αριθμούς. Έχει μάθει, μέσα από παιχνίδια όλα τα γράμματα της αλφαβήτας και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τον παιδικό σταθμό.
2. Μαθαίνει την τεχνολογία. Είναι εκπληκτικό πόσα γνωρίζει για την ηλικία του. Ξέρει να ανοίγει το ταμπλετ, να το χειρίζεται με απίστευτη ευκολία. Από μικρό έχει εξοικειώσει με τα τεχνολογικά Μέσα και είμαι σίγουρη ότι θα τον βοηθήσει και στο μέλλον
3. Τον φέρνει σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Οι παππούδες, οι θείες, θείες και τα ξαδέλφια του, δεν μένουν κοντά μας. Χάρις, όμως, της τεχνολογίας ο μικρούλης μου μπορεί να επικοινωνήσει με τους συγγενείς του, να τους μιλήσει, να τους δει. Και είναι απίστευτο, αν σκεφτείς ότι εμείς στην ηλικία του, δεν είχαμε τέτοια πολυτέλεια, πέρα του τηλεφώνου.
4. Δίνει και στους δύο μας την ευκαιρία να χαλαρώσουμε. Κι εγώ έχω ανάγκη να χαλαρώσω λίγο, να καθίσω στον καναπέ μου και να μην κάνω τίποτε. Κι εκείνος, όμως, έχει ανάγκη να χαλαρώσει, βλέποντας παιδικά βιντεάκια, καρτούν ή τραγουδάκια στο τάμπλετ.
5. Είναι η απόφασή μου. Αν εσύ ως γονιός δεν θέλεις να αποβλακώνεται το παιδί σου μπροστά από την οθόνη ενός τάμπλετ ή υπολογιστή, είναι η απόφασή σου και είναι απόλυτα σεβαστή. Και όπως εγώ σέβομαι τη δική σου, θα ήθελα να κάνεις κι εσύ το ίδιο με τη δική μου απόφαση και να μη με βλέπεις ως μία κακή μητέρα. Απλά, έχουμε διαφορετική οπτική».
Πηγή