Υλικά συνταγής
2 ρίζες μπρόκολο
1 ρίζα κουνουπίδι
2-3 καρότα
5-6 μανιτάρια λευκά
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
2 κλαδάκια θυμάρι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε σε φουντίτσες το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Κόβουμε σε μπαστουνάκια τα καρότα και στα 2 ή στα 4 τα μανιτάρια. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Προσθέτουμε το θυμάρι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Στρώνουμε τα λαχανικά στο ταψί και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν ελαφρά, για περίπου 30 λεπτά. Ενδιάμεσα τα γυρνάμε μια φορά.
Πηγή