Κυριακής σε ηλικία 80 ετών από αναπνευστικά αίτια.
Γράφοντας το «Με πνίγει τούτη η σιωπή», ο Κώστας Κωτούλας έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό. Πέρα από αυτό όμως είναι ένας άνθρωπος που αγάπησε και υπηρέτησε με πάθος το ελληνικό τραγούδι, μέσα από διάφορες θέσεις. Δημιουργός πολλών αξέχαστων τραγουδιών όπως το «Χθες Αργά», "Μίλα μου σαν τη βροχή", "Οι πεταλούδες" και άλλα.
Γεννημένος στη Ναύπακτο,στις 9.06.1938, υπήρξε στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός, παραγωγός δίσκων και αρθρογράφος.
Η σχέση του με τον κόσμο της τέχνης
"Οι πρώτες μου γνωριμίες ήταν όταν πήγα φαντάρος, μετά τις σπουδές, όπου συνυπηρετούσα με τον Γιώργο Μαρίνο, τον Γιώργο Παπαστεφάνου και τον Κώστα Καφάση. Αυτοί ήταν οι πρώτοι τρεις άνθρωποι του χώρου που γνώρισα. Μάλιστα έχει ενδιαφέρον η γνωριμία μου με τον Παπαστεφάνου: Θέλοντας κάποια φορά να αποφύγω μια επιθεώρηση, κρύφτηκα σε ένα μέρος. Εκεί είδα ένα στρατιώτη να φορτώνει έντυπα σε ένα φορτηγό" ανέφερε για τις επαφές του με τους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου.
"Ο λοχίας που τον επέβλεπε του έκανε μουσικές ερωτήσεις. Αυτός φαινόταν να έχει άπειρες γνώσεις για το ξένο τραγούδι. Μόλις τέλειωσαν τον πλησίασα και τον ρώτησα αν έχει γνώσεις και για το ελληνικό τραγούδι. Ξεκινήσαμε μάλιστα μεταξύ μας ένα διαγωνισμό γνώσεων. Αυτός δεν ήξερε μόνο ένα τραγούδι του Χατζιδάκι και εγώ του Θεοδωράκη. Έτσι, λοιπόν, γνώρισα τον Παπαστεφάνου με τον οποίο είμαστε φίλοι μέχρι σήμερα. Χάρη σε αυτόν μπήκα στις καλλιτεχνικές παρέες" πρόσθετε.
Η αγαπημένη του Βουκαμβίλια στο πατρικό του σπίτι στο Στενοπάζαρο της Ναυπάκτου.
Στην αγαπημένη του γωνιά,το λιμάνι της Ναυπάκτου.
Πηγή