tromaktiko: Εύκολα βήματα προς την ευτυχία

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Εύκολα βήματα προς την ευτυχία



Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, η ευτυχία δε διαρκεί για πάντα, παρά κρύβεται σε μικρές...
στιγμές της καθημερινότητας. Και επειδή όλα είναι στο μυαλό, μπορείς να τροποποιήσεις τον τρόπο που βλέπεις ορισμένα πράγματα και να νιώσεις ευτυχής:

Μάθε να νιώθεις ευγνωμοσύνη για όσα έχεις και να καταπολεμήσεις το αίσθημα του ανικανοποίητου. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και αυτό αποδεικνύεται αν απλά συνειδητοποιήσεις τι γίνεται γύρω σου.

Όταν πιάνεις τον εαυτό σου να έχει κακή ψυχολογία ή τάση για αδικαιολόγητη γκρίνια, προτίιμησε να κατευθύνεις το μυαλό σου σε όμορφες σκέψεις και εικόνες.

Μην επαναπαύεσαι στη σχέση σου με το σύντροφό σου. Οφείλετε και οι δύο να την κρατάτε «ζωντανή» και να υπάρχει ουσιαστική αλληλεπίδραση μεταξύ σας, ακόμα και μετά από χρόνια γάμου.

Προσπάθησε να βλέπεις τα θετικά μέσα από μια δυσάρεστη κατάσταση. Πάντα θα υπάρχουν τέτοια, οπότε το ζητούμενο είναι να έχεις καθαρό μυαλό να τα δεις.

Είσαι ευλογημένη που έφερες στον κόσμο ένα παιδί και είναι ό,τι καλύτερο να πασχίζεις να περνάς τον περισσότερο δυνατό χρόνο μαζί του. Γιατί αυτό είναι ο ορισμός της ευτυχίας!

Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν κι ας είναι κόντρα σε κοινωνικές νόρμες. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε παράταιρες με την ηλικία σου καταστάσεις, αλλά για έναν τρόπο ζωής που γαληνεύει την ψυχή σου.

Ζήσε το τώρα και μη σκέφτεσαι το μέλλον. Κάποια πράγματα μπορείς να τα ορίσεις και να τα προβλέψεις, όμως γενικά είναι ανώφελο καθώς χάνεις στιγμές του παρόντος.

Δώσε αγάπη στους γύρω σου και να είσαι σίγουρη ότι, αργά ή γρήγορα, θα σου επιστραφεί στο πολλαπλάσιο.

Φρόντισε το σώμα και τη διατροφή σου. Πρόκειται για εξόχως σημαντικούς παράγοντες ευεξίας!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!