tromaktiko: Η γάτα με το ποντίκι στο παγωμένο Ολιμπίνσκι

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Η γάτα με το ποντίκι στο παγωμένο Ολιμπίνσκι



Γράφει ο Tommy T.
Μία γλυκόπικρη γεύση άφησε η εμφάνιση της ΑΕΚ στους οπαδούς της, αφού η ατυχία και η στιγμιαία αδράνεια αυτοσυγκέντρωσης, ήταν οι κύριοι παράγοντες που της στέρησαν ένα εισιτήριο για τη φάση των...
16 του Europa League. Στους κιτρινόμαυρους έλαχε ο κλήρος να επιβεβαιώσει, γιατί το ποδόσφαιρο ως άθλημα χαρακτηρίζεται ο βασιλιάς των σπορ και καταρρίπτει την αγωνιστική κατάσταση ότι ο καλύτερος πάντα κερδίζει.

Στο παγωμένο στάδιο Ολιμπίνσκι παρακολουθήσαμε τη δεύτερη πράξη της παράστασης, η γάτα με το ποντίκι με τους ίδιους πρωταγωνιστές, όπως πριν μια βδομάδα στο Μαρούσι. Η ΑΕΚ κυνηγούσε να σκοράρει δίχως τελική επιβράβευση και η Ντιναμό Κιέβου έβρισκε τρόπους να αμύνεται επιτυχώς και να γλιτώνει, κάτι αντίστοιχο διαδραμάτιζαν σε κάθε τηλεοπτικό επεισόδιο, ο Tom και Jerry. Τελικά οι Ουκρανοί πήραν την πρόκριση με δύο ισοπαλίες (1-1 και 0-0), χάρης το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ, που σημείωσαν στο ΟΑΚΑ, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε το πιο δυνατό σχήμα που είχε στη διάθεση του, προκειμένου να κυνηγήσει ένα τέρμα από την αρχή του παιχνιδιού και να αναστρέψει τις πιθανότητες πρόκρισης, υπέρ της ομάδος του. Δυστυχώς όμως, οι παίκτες του δεν τα κατάφεραν, παρά την καθολική υπεροχή που είχαν στο χορτάρι και τον υπερβάλλοντα ζήλο.

Η Ένωση ήταν αρκετά επιθετική από την έναρξη της αναμέτρησης και δημιουργούσε φάσεις με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, από την άλλη η Ντιναμό Κιέβου αμυνόταν σθεναρά και προσπαθούσε να βγει στην αντεπίθεση, δίνοντας χώρο στον αντίπαλο.Οι ισορροπίες αλλάξανε και οι Ουκρανοί έγιναν πιο απειλητικοί δίχως να σκοράρουν, όταν ο Χιμένεθ προσπάθησε ανεπιτυχώς να φρεσκάρει την ομάδα, αποσύροντας τους δύο  κορυφαίους μέχρι εκείνη τη στιγμή πλάγιους μέσους, Μπακασέτα και Χριστοδουλόπουλο. Οι υποθέσεις του τύπου εάν έμπαινε γκολ, στην κλασική ευκαιρία του Μασούντ ή του Αραούχο, αφήνουν μια πικρία αλλά ανήκουν στο παρελθόν.

Μπορεί η ΑΕΚ να μην προκρίθηκε, αλλά κέρδισε το φίλαθλο κοινό της, με την εξαιρετική ευρωπαϊκή της πορεία, κάνοντας δύο βήματα παραπάνω αντί για ένα, με την συμμετοχή της στους 32 του Europa League. Ξεπέρασε τον αρχικό της στόχο, που ήταν η είσοδος στους ομίλους του θεσμού και αναρριχήθηκε τουλάχιστον 100 θέσεις στην ευρωπαϊκή της βαθμολογία.

Το αήττητο σερί των 25 ματς, συνεχίζεται
- Η παραγωγή ελκυστικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τις τελευταίες της εμφανίσεις, ενθαρρύνει τους οπαδούς.
- Διεκδικεί ακόμη με αξιώσεις τους δύο εγχώριους τίτλους - Δείχνει να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και περισσότερες ευχάριστες στιγμές.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!