tromaktiko: Μαζική καταστροφή "μαϊμού" προϊόντων στο τελωνείο Ηρακλείου!

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Μαζική καταστροφή "μαϊμού" προϊόντων στο τελωνείο Ηρακλείου!



Χιλιάδες ζεύγη υποδημάτων, γυαλιών ηλίου αλλά και ρούχα καθώς και τσάντες...
Σε μαζική καταστροφή προϊόντων - "μαϊμού" από διάφορες επιχειρήσεις των αρχών στο Ηράκλειο και αλλού, προχώρησαν οι αρχές στο Τελωνείο της πόλης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 6596 ζεύγη υποδημάτων, 3299 γυαλιά ηλίου, 5279 αρώματα, 3948 τσάντες και περίπου 1423 τεμάχια από διάφορα ρούχα.

Οι επικεφαλής των ελεγκτικών μηχανισμών έχουν εντείνει το τελευταίο διάστημα τους ελέγχους και αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα.


Από την επιχείρηση καταστροφής των "μαϊμού" προϊόντων

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Ψωμά απο το τμήμα δίωξης του τελωνείου, που μίλησε στο Cretalive, η καταστροφή γίνεται στο πλαίσιο των περσινών ελέγχων.

"Οταν προχωρούμε σε έναν έλεγχο για παραποιημένα προϊόντα, μόλις τα εντοπίσουμε, στέλνουμε δείγματα στις εταιρείες, τους κατόχους δηλαδή των σημάτων. Μόλις εκείνοι μας απαντήσουν οτι τα προϊόντα ειναι παραποιημένα εμείς προχωρούμε στη δέσμευση και στην καταστροφή τους. Συνεργαζόμαστε πολυ στενά με το λιμεναρχείο, τη δημοτική και την οικονομική αστυνομία. Μελέτες έχουν δείξει ότι το 5% των εισαγωγών που γίνονται σε πανευρωπαϊκό επιπεδο έχουν παραποιημένα προϊόντα. Η χώρα μας, όπως καιοι υπόλοιπες, χάνουν από τον εισαγωγικό δασμό αλλά και από τν μη καταβολή του ΦΠΑ. Ταυτόχρονα, ο καταναλωτής αγοράζει ένα προϊόν που δεν είναι αυτό που περιγράφεται". τόνισε χαρακτηριστικά.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!