tromaktiko: Η πολυδιάστατη έννοια του συνθήματος ''ερχόμαστε'' της ΑΕΚ

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Η πολυδιάστατη έννοια του συνθήματος ''ερχόμαστε'' της ΑΕΚ



Γράφει ο Tommy T.
Άλλη μία μαγευτική βραδιά χάρισε η ομάδα του Δικεφάλου στο φίλαθλο κοινό του... αφού κέρδισε ξανά στο πρωτάθλημα τον ΟΣΦΠ, με μία ακόμη επική ανατροπή του σκορ, στην καυτή έδρα του Γ.Καραϊσκάκης. Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή και όλα κάνουν το κύκλο τους, έτσι και η ΑΕΚ μετά την ταλαιπωρία της στα χωράφια της Γ' Εθνικής, επέστρεψε προ τριετίας στη Superleague με το σύνθημα ''ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ'', αλλά δεν εννοούσε μόνο την γρήγορη επιστροφής της εκεί όπου ανήκει. Η συγκεκριμένη φράση είχε πολυδιάστατη έννοια, γιατί δεν ξεχάστηκε η κλοπή του πρωταθλήματος στα χαρτιά το 2008, δεν ξεχάστηκε η μεθοδευμένη διάλυση της ομάδας μοντέλου την δεκαετία του 90, δεν ξεχάστηκαν οι σφαγιαστικές διαιτησίες στα χρόνια της παράγκας, δεν ξεχάστηκαν οι προσβλητικές δηλώσεις του τύπου ( ''Η ΑΕΚ δεν είναι μεγάλη ομάδα και είναι μια μεγάλη απάτη'' κ.α).

Ο χορός των απαντήσεων εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, ξεκίνησε από την πρώτη χρονιά της επανόδου των κιτρινόμαυρων στην πρώτη κατηγορία, σπάζοντας το αήττητο σερί 21 αγωνιστικών των πειραιωτών και την ίδια χρονιά κατακτώντας το Κύπελο Ελλάδας εναντίον τους. Την επόμενη σεζόν 2016-17 η ΑΕΚ απέκλεισε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Κυπέλου με ένα μεγαλοπρεπέστατο διπλό στο Φάληρο, ενώ την τωρινή αγωνιστική περίοδο έκλαψε και η μάνα του Πελέ, με δύο συγκλονιστικές ανατροπές εντός και εκτός έδρας στο Πρωτάθλημα υπέρ της, με συνολικό απολογισμό την τελευταία τριετία, 7 νίκες μία ισοπαλία και 4 ήττες. Αξίζει να λεχθεί βέβαια το γεγονός, ότι η Ένωση είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες νίκες εναντίον του ολυμπιακού από κάθε άλλη ελληνική ομάδα, μετρώντας 61 νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟ μετρούν 53 και 50 νίκες αντίστοιχα. Βέβαιο είναι πάντως, ότι η Μάρθα Βούρτση δείχνει πιο λαμπερή στα κόκκινα και αυτή η λάμψη μεταφέρεται ως τα αποδυτήρια του φαληρικού γηπέδου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ερυθρόλευκων.

Το πρωτάθλημα βέβαια συνεχίζεται και έχει πολύ δρόμο για την κατάκτησή του, η αρμάδα του Χιμένεθ έχει δύσκολο πρόγραμμα, αλλά τα δύσκολα είναι για τους ικανούς και η ομάδα δείχνει τα νύχια της σε όποιον την αμφισβητεί. Επόμενος σταθμός ορόσημο είναι το ματς στην Τούμπα, και όπως είπε και ένας φίλος μου, με τη φόρα που έχει πάρει η ΑΕΚ φέτος, ο Λευκός Πύργος θα μεταμορφωθεί σε πύργο της Πίζας (εάν αντέξει και έτερος δικέφαλος το 50-50, που το έχει αγνοήσει τις τελευταίες αγωνιστικές).
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!