tromaktiko: Χρέη στην Εφορία: Πώς να ρυθμίσετε τις οφειλές για να γλιτώσετε την κατάσχεση

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Χρέη στην Εφορία: Πώς να ρυθμίσετε τις οφειλές για να γλιτώσετε την κατάσχεση



Νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να γλιτώσουν από τις κατασχέσεις κάνοντας χρήση των ρυθμίσεων και το δόσεων...


Οι μισοί φορολογούμενοι βρίσκονται στα τεφτέρια της Εφορίας, ενώ σχεδόν εννιά στους δέκα οφειλέτες χρωστούν μικρά ποσά μέχρι 3.000 ευρώ.

Ακόμη όμως και για μικροοφειλές, η Εφορία δε διστάζει να σηκώσει καταθέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν προστατεύονται από το ακατάσχετο όριο.

Τον εφιάλτη των κατασχέσεων και δεσμεύσεων λογαριασμών, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων έχουν ήδη βιώσει, πάνω από 1 εκατ. φορολογούμενοι, ενώ ο κλοιός σφίγγει απειλητικά για 1,75 εκατ. οφειλέτες.

Έτσι όσοι επιλέξουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε μηνιαίες δόσεις (12 ή 24 ή έως 120) θα πρέπει να είναι συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, δηλαδή να υποβάλλουν στην ώρα τους τις δηλώσεις και να πληρώνουν τους φόρους για να μη βρεθούν αυτομάτως εκτός ρύθμισης και αναβιώσουν κατασχέσεις και διώξεις.

Οι φορολογούμενοι τους επόμενους μήνες, για να είναι εντάξει απέναντι στην Εφορία, θα πρέπει να πληρώνουν ή να ρυθμίζουν ακόμη και τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις χωρίς να έχουν ουσιαστικά κανένα περιθώριο απόκλισης.

Συγκεκριμένα:
Ρύθμιση 120 δόσεων. Οι οφειλές προς την Εφορία έως 50.000 ευρώ, που έχουν συσσωρευθεί έως και 31 Δεκεμβρίου 2016, μπορούν να τακτοποιηθούν με τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων. Η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού που θα υποδεχθεί τις ηλεκτρονικές αιτήσεις ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, αγροτών, αναμένεται να ανοίξει τη Δευτέρα.

Ρύθμιση 12 δόσεων. Οι οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2017 προς την Εφορία μπορούν να ρυθμιστούν το πολύ σε 12 μηνιαίες δόσεις. Αν δεν τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις του 2017 δεν υπάρχει δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Ρύθμιση 100 δόσεων. Όσοι είχαν υπαχθεί θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά κάθε μήνα τις δόσεις που τρέχουν. Για να μη βρεθούν εκτός ρύθμισης και επανέλθουν κατασχέσεις και διώξεις θα πρέπει να πληρώνουν ή να ρυθμίσουν σε 12 δόσεις τις τρέχουσες βεβαιωμένες οφειλές τους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!