tromaktiko: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Σκάνδαλο Novartis: Το βρώμικο παιχνίδι με τα εμβόλια

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Σκάνδαλο Novartis: Το βρώμικο παιχνίδι με τα εμβόλια



Αποκαλύψεις η μία μετά την άλλη, γύρω από την υπόθεση Novartis που αναμένεται να απασχολήσει το πανελλήνιο για αρκετό καιρό. Τα δέκα ονόματα που δημοσιεύτηκαν χθες υποχρέωσαν τους...
εμπλεκόμενους να αντιδράσουν και να προβούν σε διαψεύσεις, ενώ ακόμη πιο προχωρημένη ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα υποβάλει μηνύσεις κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Το eReportaz πληροφορήθηκε πως στην επίμαχη δικογραφία υπάρχουν καταθέσεις 20 μαρτύρων, εκ των οποίων οι τρεις είναι προστατευόμενοι. Αναφέρονται σε ποσά που φτάνουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ και διακινήθηκαν μετά από δωροδοκίες και δωροληψίες.

Διαθέτουμε σε αποκλειστικότητα στοιχεία από την κατάθεση συγκεκριμένου προσώπου ο οποίος εξηγεί με ποιον τρόπο κατάφερε ο προ δεκαετίας υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, να πείσει τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, να προμηθευτεί η Ελλάδα 15.000.000 εμβόλια αξίας επτά ευρώ , προκειμένου να προστατευτεί από τη νόσο H1N1 που είχε κάνει τότε την εμφάνισή της.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο έπρεπε να γίνει σε δύο δόσεις και ο Δ. Αμβραμόπουλος είχε πείσει τον τότε πρωθυπουργό πως πρέπει να γίνουν παραγγελίες για το 75% του ελληνικού πληθυσμού (7.500.000 εμβόλια επί δύο). Για το λόγο αυτό, το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε εξασφαλίσει δάνειο 180.000.000 ευρώ και όλα έγιναν με διαδικασίες Fast Track, καθώς η… πανδημία απειλούσε!

Βέβαια, οι δύο εταιρίες που ανέλαβαν τότε να προμηθεύσουν το Υπουργείο Υγείας με τον τεράστιο αυτό όγκο εμβολίων, η GSK και η Novartis, ουδέποτε έφεραν τόσα εμβόλια στην Ελλάδα. Άλλωστε, οι Έλληνες δεν παρασύρθηκαν (δεν είναι «φιλο-εμβολιακός» λαός) και η ζήτηση ήταν εξαιρετικά μικρή. Που πήγαν, τότε, τα χρήματα του δανείου και φυσικά πόσα τιμολόγια παραγγελιών κόπηκαν και πόσα εμβόλια ήρθαν πραγματικά στη χώρα μας;

Αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι της υπόθεσης Novartis, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα των μαρτύρων, η υπόθεση των εμβολίων είναι αυτή που αφορά στη μεγαλύτερη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δίνει τη δική του οπτική του όλου θέματος, χαρακτηρίζοντάς το γελοίο:

«Τελικά πρόκειται για απόλυτη γελοιότητα.

Απορώ πώς οι ανώνυμοι κουκουλοφόροι δεν είπαν ότι εκτός από τον Κώστα Καραμανλή δωροδοκήθηκα για να παρασύρω τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και τα παγκόσμια ΜΜΕ, όταν ξεκίνησε η επιδημία της γρίπης.

Με ψιθύρους, ανυπόστατες φήμες και ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες στήθηκαν «καταγγελίες» που είναι ανύπαρκτες και αυταπόδεικτα ψευδείς.

Ποιοι είναι άραγε οι ενορχηστρωτές που τους υπαγόρευσαν τις ψευδείς μαρτυρίες τους και τι τους υποσχέθηκαν; Και μόνο ότι οι ίδιοι παραδέχονται ότι για όλα αυτά που ισχυρίζονται δεν υπήρξαν οι ίδιοι μάρτυρες, αλλά ότι τα «άκουσαν», είναι μια ακόμα απόδειξη που επιβεβαιώνει τη σαθρότητα των λεχθέντων.

Και όμως, τέτοιες ανυπόστατες μαρτυρίες υιοθετήθηκαν ανεύθυνα και ύποπτα, σπιλώνοντας υπολήψεις, αξιοπρέπεια και ονόματα προσωπικοτήτων του δημοσίου βίου, των οποίων η δημόσια διαδρομή, απ’ όπου και αν πέρασαν, τελούσε και τελεί υπό διαφάνεια, νομιμότητα και δημόσια ευθύνη.

Τώρα που έρχεται στο φως αυτή η σκευωρία, έρχεται και η ώρα της δικαιοσύνης.».

Διαβάστε και αυτό: 

Ο Μπένι κελάηδησε για το Novartis gate: "Επαναλαμβάνεται ως φάρσα το 1989, μόνο που τα pampers είναι τώρα βρεγμένα"

«Για επανάληψη του 1989 ως φάρσας» έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις που στο περιστύλιο της Βουλής, μόλις έλαβε γνώση του περιεχομένου της ογκώδους δικογραφίας για την υπόθεση Novartis που...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!