tromaktiko: Πιέσεις από τις ΗΠΑ για την ακύρωση της Ινδονησιακής παραγγελίας των 11 Su-35

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Πιέσεις από τις ΗΠΑ για την ακύρωση της Ινδονησιακής παραγγελίας των 11 Su-35



Πιέσεις στην κυβέρνηση της Ινδονησίας  για την ακύρωση της αγοράς των...
11 ρωσικών μαχητικών Su-35 άσκησε η Ουάσιγκτον σύμφωνα με υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ρώσου Προέδρου Vladimir Kozhinοι οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν την υλοποίηση αυτής της παραγγελίας, όμως η χώρα του έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή των αεροσκαφών, τηρώντας το συμβόλαιο που οι δύο χώρες υπέγραψαν στις 14 Φεβρουαρίου 2018.


Όπως δήλωσε ο Vladimir Kozhin, η Ρωσία εκφράζει την ικανοποίηση της για την σταθερή θέση της κυβέρνηση της Ινδονησίας, να στηρίξει την απόφαση της για την υλοποίηση της παραγγελίας των 11 ρωσικών Su-35.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, οι πιέσεις που άσκησαν οι Αμερικανοί στην κυβέρνηση της Ινδονησίας ήταν αφόρητες και επίμονες, ακόμη και όταν η σύμβαση είχε υπογραφεί.

Παρόλα αυτά η σύμβαση υπογράφηκε στα μέσα Φεβρουαρίου του 2018 και η ρωσική αμυντική βιομηχανία έχει ξεκινήσει την υλοποίηση της 1,14 δις δολαρίων παραγγελίας για τα 11 νέα μαχητικά.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ινδονησίας, τα δύο πρώτα Su-35 θα παραδοθούν στην Αεροπορία της χώρας τον Αύγουστο του 2018 δηλ. έξι μήνες μετα την υπογραφή της σύμβασης, τα έξι θα παραδοθούν το Φθινόπωρο του 2019 και τα τελευταία τρία στις αρχές του 2020.

Η πληρωμή των αεροσκαφών αυτών θα πραγματοποιηθεί με την πώληση στην Ρωσία από την Ινδονησία ποσοτήτων καφές, τσάι και φοινικέλαιο.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!