tromaktiko: Ξεκίνησε η ναυπήγηση των 4 Σαουδαραβικών φρεγατών MMSC

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ξεκίνησε η ναυπήγηση των 4 Σαουδαραβικών φρεγατών MMSC



Προκαταβολή 481 εκατ. δολαρίων έλαβε η εταιρεία Lockheed Martin από την... Σαουδική Αραβία για την έναρξη ναυπήγησης των 4 φρεγατών MMSC οι οποίες βασίζονται στην κλάση Freedom του αμερικανικού προγράμματος LCS.

Τα πλοία θα ναυπηγηθούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Fincantieri Marinette Marine στο Wisconsin και αποτελούν μέρος του φιλόδοξου εξοπλιστικού προγράμματος SNEP II (Saudi Naval Expansion Program) του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση των δύο στόλων του Βασιλείου αυτού της Ερυθράς θάλασσας και του Περσικού Κόλπου.

Τα τέσσερα αμερικανικής ναυπήγησης πλοία θα ενισχύσουν το Στόλο του Περσικού Κόλπου και θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του Ναυτικού της χώρας στην περιοχή.

Το πρόγραμμα ναυπήγησης των 4 φρεγατών της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε το συγκεκριμένο πρόγραμμα έναντι συνολικής δαπάνης11,25 δις δολαρίων ποσό πραγματικά εξωπραγματικό για μόλις τέσσερα πλοία.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία τα τέσσερα σαουδαραβικά πλοία θα είναι εξοπλισμένα με ένα κύριο πυροβόλο των 57 χλστ της BAE Systems Bofors, 8 κάθετους εκτοξευτές MK41 VLS τοποθετημένοι στην πλώρη, 8 πύραυλοι επιφανείας-επιφανείας Harpoon, ένα σύστημα αεράμυνας μικρής εμβέλειας/αντιπυραυλικής άμυνας SeaRAM της εταιρείας Raytheon, δύο τηλεχειριζόμενα πυροβόλα των 20 χλστ Narwhal της εταιρείας Nexter.

Όσον αφορά τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των τεσσάρων πλοίων οι σαουδαραβικές φρεγάτες θα διαθέτουν δύο συστήματα ελέγχου πυρός CEROS 200 της εταιρείας Saab, ραντάρ AESA TRS-4D της εταιρείας Hensoldt, σόναρ τύπου CAPTAS της εταιρείας Thales, σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου WBR-2000 της εταιρείας Argon ST και το σύστημα διαχείρισης μάχης COMBATSS-21 της εταιρεία Lockheed Martin.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!