tromaktiko: Νέο όχημα με τεράστια ισχύ πυρός προτείνει η BAE Systems στον US Army

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Νέο όχημα με τεράστια ισχύ πυρός προτείνει η BAE Systems στον US Army



Η BAE Systems προτείνει στον αμερικανικό Στρατό την κατασκευή και...
δοκιμή τεθωρακισμένου οχήματος με μεγάλη ισχύ πυρός (MPF: Mobile Protected Firepower) για χρήση με τις ταξιαρχίες μάχης πεζικού (IBCT: Infantry Brigade Combat Team).

Το Mobile Protected Firepower είναι ένα νέο όχημα μάχης που θα παράσχει στις IBCT του στρατού μια πλατφόρμα ικανή να εξαπολύει σφοδρά πυρά ακριβείας και να κινείται με μεγάλη ταχύτητα σε διάφορα εδάφη. «Το MPF είναι αποτέλεσμα έρευνας 30 ετών και είναι ειδικά σχεδιασμένο για την υποστήριξη του πεζικού», ανέφερε ο Τζιμ Μίλερ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της BAE Systems.


Η BAE Systems βελτίωσε το αρχικό της σχέδιο του απόρρητου M8 Armored Gun System και τώρα παρουσιάζει ένα φονικό, ευκίνητο, εύκολο στη μεταφορά και με μεγάλη επιβιωσιμότητα όχημα για τις αμερικανικές IBCT. Το όχημα αυτή την στιγμή βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών από την εταιρεία.

«Το όχημα που προτείνουμε σχεδιάστηκε με βάσει τις ανάγκες των IBCT. Το πεζικό μάχεται σε αστικές περιοχές, σε απομακρυσμένες περιοχές, σε δύσβατο έδαφος. Κατά συνέπεια ένα μικρότερο, ελαφρύ όχημα που παρέχει ανώτερη προστασία και φονικότητα είναι βασικό στοιχείο της σχεδίασης του MPF», ανέφερε ο Μίλερ.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!