tromaktiko: Οι διαβητικοί έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Οι διαβητικοί έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων



Οι ασθενείς με διαβήτη έχουν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν σοβαρές λοιμώξεις ή...
θάνατο σε σύγκριση με το ευρύ κοινό, βρήκε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Diabetes Care.

Η μελέτη ανέλυσε τα ηλεκτρονικά ιατρικά και νοσοκομειακά αρχεία περισσότερων από 100.000 ανθρώπων στη Βρετανία, ηλικίας 40- 89 ετών με διάγνωση διαβήτη και τα συνέκρινε με εκείνα χωρίς διαβήτη.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το 6% των νοσηλευτικών εισαγωγών σε νοσοκομεία, όπως για πνευμονία, και το 12% των θανάτων που σχετίζονται με μόλυνση μεταξύ των ενηλίκων, μπορεί να αποδοθεί στο διαβήτη.

Ο δρ Iain Carey, από το Ινστιτούτο Έρευνας Υγείας του Πανεπιστημίου του St George, δήλωσε: «Έχουμε επιβεβαιώσει ότι τα άτομα με διαβήτη είναι πιο επιρρεπή σε όλες τις λοιμώξεις, ιδιαίτερα στις σοβαρές λοιμώξεις, όπως είναι αυτές των οστών και των αρθρώσεων, η ενδοκαρδίτιδα και η σηψαιμία.

“Έχουμε επίσης δείξει ότι οι λοιμώξεις μεταξύ των ατόμων με διαβήτη προκαλούν σημαντική κακή υγεία και ανάγκη για θεραπεία. Παρ’ όλα αυτά, η τρέχουσα καθοδήγηση του NHS [Βρετανικό Σύστημα Υγείας] για τον διαβήτη τύπου 2 δεν αναφέρει ρητά λοιμώξεις ή συνιστά τρόπους για τη μείωση αυτού του προβλήματος.

Η καλύτερη διαχείριση των ασθενών με διαβήτη έσω βελτιώσεων στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα τους ή η ταχύτερη αναγνώριση των λοιμώξεων από τους ασθενείς και τους φροντιστές μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών λοιμώξεων, ανέφερε ο Carey.

Το μεγάλο μέγεθος της μελέτης επέτρεψε στους ερευνητές να δείξουν ότι οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 διατρέχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσηλευτούν ή να πεθάνουν από λοίμωξη.

Σε διάστημα επτά ετών, οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 είχαν διπλάσιες πιθανότητες να νοσηλευτούν με λοίμωξη ενώ για ασθενείς τύπου 1 αυτή η διαφορά ήταν σχεδόν τέσσερις φορές, σε σχέση με τα υγιή άτομα.

Η μελέτη διερεύνησε επίσης τις πιο συχνές λοιμώξεις που παρατηρήθηκαν από τους παθολόγους και διαπίστωσε ότι οι λοιμώξεις του δέρματος, όπως η κυτταρίτιδα, ήταν δύο φορές συχνότερες στους διαβητικούς.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!