tromaktiko: Όπλα μπάλα και τραμπάλα

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Όπλα μπάλα και τραμπάλα



Γράφει ο Tommy T.  
Η νέα εφεύρεση του διχασμού μεταξύ των ανθρώπων, που κατοικούν στη χώρα του Φωτός και του Πολιτισμού, ονομάζεται ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα μας λοιπόν, έλαχε ο κλήρος να γίνει το πειραματόζωο διχοτόμησης της...
αδάμαστης ελληνικής κουλτούρας. Πρώτα ήταν η οικονομική κρίση που έφερε σε αντιπαλότητα τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μετά προέκυψαν οι ακραίες πολιτικές απόψεις αριστερών και δεξιών στρατοπέδων, στη συνέχεια οι κόντρες του κλήρου με τους προοδευτικούς για την νομιμοποίηση αλλαγής φύλου και τέλος ο παγκόσμιος εξευτελισμός του αγαπημένου μας ποδοσφαίρου. Ίσως έχουν ξεχαστεί και άλλα παραδείγματα διχασμού που βιώσαμε στα χρόνια του μνημονίου, αλλά θα χαθεί η ουσία του θέματος, αν γίνει αναφορά με λεπτομέρειες. Εξάλλου στη χώρα που γέννησε το πολίτευμα της Δημοκρατίας, οφείλουμε ως πολίτες να αποδεχόμαστε την πλειοψηφία και να σεβόμαστε κάθε άποψη, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της.

Η Ελλάδα μας, έγινε παγκόσμιος περίγελος στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου, από τις εικόνες που προβλήθηκαν στο ντέρμπι των δικεφάλων. Το τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου ''Σαν πλανόδιο τσίρκο'',  αποδεικνύεται ότι είχε προφητική τάση, αφού αναφέρεται στο γήπεδο της Τούμπας, εκεί όπου εκτυλίχτηκαν τα "κουμπουράτα γεγονότα" και ο τίτλος του κομματιού ταιριάζει γάντι με την έκταση του θέματος, για την ξεφτίλα που βιώσαμε το αθλητικό βράδυ της Κυριακής. Ορισμένα εγχώρια τηλεοπτικά μέσα, άρπαξαν την ευκαιρία και έδωσαν ακόμη και πολιτική διάσταση στα γεγονότα. Ήμαρτον δηλαδή, δεν είναι τόσο ηλίθιοι και αγνώμονες, όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ηλίθιοι είναι αυτοί, που ακολουθούν τυφλά τον πρόεδρο κάθε αθλητικής ομάδας στα όρια της προσωπολατρείας και γίνονται θύματα. Δέχονται τον φανατισμό στην ψυχής τους, από τις μεθοδευμένες ειδήσεις πληρωμένων μέσων, δίχως να εξετάσουν άλλες εκδοχές. Ξέρει κάποιος να μου πει για παράδειγμα, ποιος είναι ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού κλαμπ της Σεβίλης, που στην δεκαετία που διανύουμε έχει τρεις συνεχόμενες χρονιές κατάκτηση ευρωπαϊκού κυπέλλου;

Η ερώτηση είναι ρητορικού χαρακτήρα και θεωρώ ότι η πλειοψηφία δεν το γνωρίζει και όσοι έχουν την περιέργεια θα ανατρέξουν στο wikipedia. Επιτέλους ξυπνήστε θερμοκέφαλοι οπαδοί και δείτε την αλήθεια κατάματα, τα πρόβατα είναι για τη στάνη και οι φίλαθλοι για τα γήπεδα. Ας βάλουμε ένα λιθαράκι να βελτιώσουμε την καψούρα μας, την κυριακάτικη μπαλίτσα μας, δίχως σκηνές βίας και εκμετάλλευσης. Οι νόμοι δεν είναι τραμπάλα, πρέπει να εφαρμόζονται σε όλους το ίδιο, σε ένα έντιμο κράτος δικαίου και να μην κυβερνάει η ατιμωρησία και η παραβατικότητα των κοτζαμπάσηδων.

Οι διοικήσεις των ομάδων έστω και καθυστερημένα, οφείλουν να βοηθήσουν στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα συνταχθεί και να το τηρήσουν κατά γράμμα, δίχως δημιουργικές νομικές ασάφειες και κολοκύθες τούμπανα. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει και το βλακώδες γαϊτανάκι, να εμπλέκονται οι ποδοσφαιρικές ομάδες με τα πολιτικά κόμματα. Δε θα μισήσουμε ο ένας τον άλλον, στις συζητήσεις καφενειακού επιπέδου, παρέχοντας ''νομική προστασία'' στον κάθε μεγαλομέτοχο ομάδας, είναι και αυτοί συνυπεύθυνοι για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!