tromaktiko: Τροφές που θα “ηρεμήσουν” το στομάχι σου

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Τροφές που θα “ηρεμήσουν” το στομάχι σου



Οι “ανησυχίες” στο στομάχι είναι κάτι που κατα καιρούς μας ταλαιπωρεί όλους και...
μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλήτικό και να δυσχαιράνει τη καθημερινότητα μας.

Ναυτία, φούσκωμα, διάρροια και κράμπες είναι λόγοι που μας κάνουν να χάνουμε χαρούμενες στιγμές και να μην έχουμε μία ευχάριστη ρουτίνα. Για όλα υπάρχουν, όμως,  λύσεις. Συγκεντρώσαμε 7 τροφές που θα ηρεμήσουν το στομάχι σου και θα σου επιτρέψουν να κάνεις όλα όσα θες χωρίς πόνους και προβληματισμούς.

Μπανάνες

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μαραθωνοδρόμοι προτιμούν τις μπανάνες. Η μπανάνα είναι μία πολύ καλή πηγή ενέργειας και είναι μία πολύ καλή τροφή για το στομάχι.

Το στομάχι μας μπορεί να διαχειριστεί και να μεταβολίσει εύκολα τη μπανάνα και δεν επιβαρύνει ένα ήδη “στρεσαρισμένο” στομάχι.

Επιπλέον, η μπανάνα περιέχει πηκτίνη, η οποία διευκολύνει την κίνηση του εντέρου.

Παπάγια

Αυτό το τροπικό φρούτο είναι ένα πραγματικό “βάλσαμο” για το στομάχι. Η παπάγια διευκολύνει την χώνεψη, καταπραΰνει ένα στομάχι που πονάει απ’ το “φούσκωμα” και βοηθάει σε μία κατάσταση που μας βασανίζει η δυσκοιλιότητα.

Η παπάγια περιέχει ένζυμα τα οποία δημιουργούν ένα όξινο περιβάλλον που ευνοεί την διάσπαση των πρωτεϊνών.

Λευκό ρύζι

Όταν έχουμε προβλήματα με το στομάχι μας καλό είναι να προτιμούμε “ουδέτερα” φαγητά, όπως το λευκό ρύζι, βραστές πατάτες ή ένα ελαφρύ τοστ.

Τα φαγητά αυτά δεν επιβαρύνουν το στομάχι και μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε τη δυσκοιλιότητα, καθώς απορροφούν τα υγρά και προσθέτουν όγκο στο στομάχι μας.

Αρωματικό τσάι

Το αρωματικό τσάι και, γενικότερα, τα παρόμοια ροφήματα μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τον στομαχόπονο. Ένα ζεστό αρωματικό τσάι θα ηρεμήσει το σώμα μας, απαλλάσσοντας το απ’ την περιττή ένταση.

Μία καλή εναλλακτική είναι και το χαμομήλι για να ηρεμήσει το στομάχι μας.

Γιαούρτι

Τα περισσότερα γαλακτοκομικά είναι, σχετικά, δύσπεπτα. Αυτό, όμως, δεν ισχύει και για το γιαούρτι. Τα “καλά” βακτήρια που μπορούμε να πάρουμε απ’ το γιαούρτι θα μας βοηθήσουν στην πέψη και θα μειώσουν την αίσθηση του “πρησμένου” στομαχιού.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!