είναι σφιχτά, χωρίς μαύρα σημάδια και ίχνη υγρασίας.
Προτιμήστε τα σφιχτά. Από την ώρα που θα κοπούν, τα μανιτάρια μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 2 εβδομάδες.
Ιδανικά καταναλώστε τα όσο πιο σύντομα μπορείτε.
Αν τα αγοράσετε συσκευασμένα, σκίστε την πλαστική μεμβράνη που τα καλύπτει και αφήστε τα ανοιχτά στο ψυγείο. Έτσι, θα διατηρηθούν περισσότερο καιρό.
Δεν χρειάζεται να πλένετε τα μανιτάρια. Είναι αρκετό να τα σκουπίσετε με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας.
Τα πλευρώτους μαγειρεύονται (χωρίς πλύσιμο ή σκούπισμα με βρεγμένο χαρτί) απευθείας. Αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τα στη σχάρα για 3-4'.
Πηγή