tromaktiko: ΤΩΡΑ: Νέες εικόνες από την Ισραηλινή πρεσβεία - Χάος στη Λ. Κηφισίας

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΤΩΡΑ: Νέες εικόνες από την Ισραηλινή πρεσβεία - Χάος στη Λ. Κηφισίας



Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεντρωμένοι είναι...
Παλαιστίνιοι με μέλη του ΚΚΕ.

Κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την Λ. Κηφισίας, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί σοβαρό κυκλοφοριακό κομφούζιο και στα δυο ρεύματα.

Παράσταση διαμαρτυρίας για την Α. Ταμίμι στην ισραηλινή πρεσβεία
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία προχώρησε σήμερα η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), απαιτώντας την απελευθέρωση της 17χρονης Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι. Υπενθυμίζουμε ότι η Αχ. Ταμίμι συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στις 20 Δεκέμβρη, παραμένει από τότε κρατούμενη και η δίκη της θα γίνει τις επόμενες μέρες. «Λευτεριά στους πολιτικούς κρατουμένους - Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης», ήταν το σύνθημα στο πανό που άνοιξαν οι γυναίκες έξω από την πρεσβεία.

Αμέσως μετά, με πορεία και συνθήματα η ΟΓΕ κατευθύνθηκε προς την παλαιστινιακή πρεσβεία όπου την υποδέχθηκε αντιπροσωπεία της πρεσβείας με επικεφαλής τον πρέσβη Μαρουάν Τουμπασί.

Στο ψήφισμα συμπαράστασης η ΟΓΕ σημειώνει:

«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει τη σύλληψη και την κράτηση στις ισραηλινές φυλακές της 16χρονης Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι. Αντιμετωπίζει κατηγορίες που επισείουν μακροχρόνια κάθειρξη επειδή σήκωσε το ανάστημά της και διαπληκτίστηκε με Ισραηλινό στρατιώτη, ενώ προηγουμένως οι κατοχικές δυνάμεις είχαν τραυματίσει σοβαρά στο κεφάλι τον 14χρονο ξάδερφό της και είχαν εισβάλει στο σπίτι της.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στη θαρραλέα 16χρονη Παλαιστίνια πολιτική κρατούμενη Αχέντ Ταμίμι, καθώς και στους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, που δίνουν τη μάχη μέσα από τα σίδερα των ισραηλινών φυλακών και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Καταδικάζουμε την ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης, την επιθετικότητα και τη βαρβαρότητα του δολοφονικού ισραηλινού κράτους που ενισχύεται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ με αποκορύφωμα την επαίσχυντη πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη συνεχή στρατιωτική και οικονομική αναβάθμιση της σχέσης της με το Ισραήλ την ώρα που ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει τον άνισο αγώνα του με κάθε τρόπο απέναντι στις πάνοπλες ισραηλινές δυνάμεις. Απαιτούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με την απόφαση της Ελληνικής Βουλής το 2015.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των Παλαιστινίων γυναικών και των οικογενειών τους και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ιδιαίτερα στον αγώνα που δίνουν οι χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές σήμερα. Η ΟΓΕ θα βρίσκεται στο πλευρό τους μέχρι να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι, να σταματήσουν οι εποικισμοί, μέχρι να αποκτήσουν το δικό τους κυρίαρχο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με το λαό κυρίαρχο, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.




Διαβάστε και αυτό: 

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Χάος στην Ισραηλινή πρεσβεία - Κλειστή η Λ. Κηφισίας - Οι πρώτες εικόνες από το σημείο

Το απόλυτο χάος επικρατεί αυτή την ώρα έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία στο Νέο Ψυχικό...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!