φορά που το έβαλες στο τραπέζι σου; Η φασολάδα δεν είναι θέμα εθνικής υπερηφάνειας. Είναι μια πρόταση γευστική, θρεπτική και υγιεινή, ιδανική για όσους θέλουν να κάνουν νηστεία μέχρι το Πάσχα και όχι μόνο.
Και ξέρετε κάτι; Τα όσπρια γενικά δεν είναι πυρηνική επιστήμη για να γίνουν στην κατσαρόλα σας
Υλικά
1/2 κιλό λευκά ξερά φασόλια
3 φρέσκα καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 καυτερές πιπεριές χαλαπένιο ψιλοκομμένες
1 κ.γ. μπούκοβο
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία
Αν δεν έχετε μουλιάσει τα φασόλια από βραδύς, βράστε τα σε νερό για μισή ώρα να μαλακώσουν και να μισοβράσουν
Προετοιμάστε όλα τα λαχανικά, κρεμμύδια, καρότα και καυτερές πιπεριές και βάλτε με λίγο ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα να ιδρώσουν.
Συνεχίστε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά και προσθέστε τον πελτέ και τις ντομάτες
Προσθέστε τα φασόλια και συμπληρώστε με βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά. Σκεπάστε και αφήστε τα φασόλια να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για κάτι παραπάνω από μισή ώρα.
Συμπληρώστε το σέλινο, αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με το μπούκοβο. Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά προσθέστε 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και αφήστε τη σύβραση να πάρει βράση για μερικά λεπτά ακόμη να χυλώσει η φασολάδα.
Πηγή