tromaktiko: Δείτε τι έγραφε το ραβασάκι του Άλμπερτ Αϊνστάιν σε νεαρή Ιταλίδα ερευνήτρια

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Δείτε τι έγραφε το ραβασάκι του Άλμπερτ Αϊνστάιν σε νεαρή Ιταλίδα ερευνήτρια



Το ερωτικό σημείωμα του Άλμπερτ Αϊνστάιν προς μια Ιταλίδα επιστήμονα που είχε...
αρνηθεί να τον συναντήσει, πωλήθηκε χθες σε δημοπρασία για 6.100 δολάρια μαζί με μερικές ακόμα επιστολές που άφησε πίσω του ο διάσημος Φυσικός.

«Στην επιστημονική ερευνήτρια, στα πόδια της οποίας κοιμήθηκα για δύο ολόκληρες μέρες, ως ενθύμιο φιλίας», αναφέρει το σημείωμα στα γερμανικά. Ο οίκος δημοπρασιών Winner’s αποκαλύπτει ότι ο 42χρονος τότε Αϊνστάιν έγραψε την επιστολή για την 21χρονη Ελιζαμπέτα Πιτσίνι, φοιτήτρια Χημείας που ζούσε πάνω από το σπίτι της αδερφής του στη Φλωρεντία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ιταλική πόλη, ο Αϊνστάιν ενδιαφέρθηκε πολλές φορές να τη συναντήσει. Ωστόσο, η Ελιζαμπέτα ήταν εσωστρεφής και πολύ ντροπαλή για να βγει ραντεβού με έναν τόσο διάσημο άνθρωπο, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του οίκου Winner’s.

Στην ίδια δημοπρασία πωλήθηκε για 103.000 δολάρια ένα σημείωμα του 1928 προς τον συνάδελφό του Χέρμαν Μουντς, στο οποίο παραθέτει τις σκέψεις του για το «Τρίτο Στάδιο της Θεωρίας της Σχετικότητας».

Ωστόσο, καμία από τις επιστολές του μεγάλου Φυσικού που δημοπρατήθηκαν χθες δεν πλησιάζει τα 1,3 εκατομμύρια δολάρια που καταβλήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο για ένα σημείωμα περί ευτυχίας που έγραψε το 1922, λίγο αφότου πληροφορήθηκε ότι απέσπασε το Νόμπελ Φυσικής. «Μια ήρεμη και μετριοπαθής ζωή φέρνει περισσότερη ευτυχία από την επιτυχή αναζήτηση σε συνδυασμό με τη διαρκή ανησυχία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!