tromaktiko: Γέμισε φόλες το Πανόραμα Βούλας, «επικηρύσσουν» οι κάτοικοι τους δράστες

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Γέμισε φόλες το Πανόραμα Βούλας, «επικηρύσσουν» οι κάτοικοι τους δράστες



Σοβαρή αναστάτωση έχει προκληθεί στη φιλοζωική κοινότητα του...
Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από το περιστατικό συστηματικού δηλητηριασμού ζώων στο βουνό του Πανοράματος Βούλας.

Όπως ανέφερε με ανάρτησή της η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Νότιου Υμηττού τη «Δευτέρα 26 Μαρτίου, εντοπίστηκαν πρόσφατα τοποθετημένα κομμάτια κιμά, πιθανότατα εμποτισμένα σε μαρμελάδα φράουλα (λόγω της έντονης οσμής φράουλας), τα οποία έφεραν δηλητήριο».

Τα πρώτα νεκρά ζώα εντοπίστηκαν και αμέσως σήμανε συναγερμός, διότι οι περιπατητικές διαδρομές του βουνού αποτελούν πολύ συνηθισμένη βόλτα για δεσποζόμενα κατοικίδια ζώα μαζί με τους κατόχους τους.

Οι φόλες δυστυχώς καταναλώθηκαν και από αλεπούδες που βρέθηκαν νεκρές. Το δηλητήριο όμως συνεχίζει και μετά τον θάνατο των ζώων την καταστροφική του διαδρομή στην τροφική αλυσίδα της άγριας ζωής, καθώς τα δηλητηριασμένα πτώματα γίνονται τροφή για όρνεα…
Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα από κάποιον (ή κάποιους) κάτοικο τιμωρό των ζώων, αφού από τις 12 Μαρτίου είχε βρεθεί απειλητικό σημείωμα σε πολλά σημεία του Πανοράματος, το οποίο προειδοποιούσε για τις φόλες.

Συμπτωματικά ή όχι, στις 26 Μαρτίου καταγγέλθηκε από κατόχους ζώων με διαδικτυακές αναρτήσεις ότι βρέθηκαν φόλες και στο κέντρο της Βούλας, στη λεωφόρο Βασιλέως Παύλου.

Η θανάτωση των ζώων έχει εξοργίσει τους φιλόζωους της Βούλας που έφτασαν στο σημείο να δημοσιοποιήσουν μια «επικήρυξη του δολοφόνου». Με δημοσίευσή της στο Facebook η «Φιλοζωική Ομάδα Βούλας» δηλώνει ότι θα δώσει 1.000 ευρώ «σε όποιον δώσει πληροφορίες ποιος είναι ο δολοφόνος», όπως δήλωσε σε επικοινωνία με το 3vita.gr.

Ένας μεγάλος αριθμός από εθελοντές συντονίζεται τις τελευταίες ώρες με στόχο τον καθαρισμό του βουνού από τις φονικές μπουκιές που άφησε ο «τιμωρός». Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοχοι ζώων συντροφιάς καλούνται να αποφεύγουν για ένα διάστημα το βουνό της Βούλας…
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!