tromaktiko: Εσύ κάθε πότε λες «σ’ αγαπώ» στη μαμά σου;

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Εσύ κάθε πότε λες «σ’ αγαπώ» στη μαμά σου;



Η μαμά σου είναι τα πάντα για σένα. Είναι εκείνη που σ’ έφερε στον...
κόσμο και θα είναι πάντα δίπλα σου, σ’ όποια ηλικία κι αν φθάσεις. Η μαμά σου είναι η καλύτερή σου φίλη κι είναι το άτομο όπου τρέχεις πρώτα απ’ όλους όταν συμβαίνει κάτι στη ζωή σου.

Είσαι, όμως, σίγουρος ότι δείχνεις την αγάπη σου στη μητέρα σου όσο συχνά θα ήθελες; Εσύ κάθε πότε λες «σ’ αγαπώ» στη μαμά σου; Μια νέα έρευνα ανακαλύπτει ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σχέση παιδιού- μαμάς και το πόσο συχνά τα παιδιά λένε «σ’ αγαπώ» στη μαμά τους.

Η έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά λένε «σ’ αγαπώ» στη μαμά τους κατά μέσο όρο 12 φορές τον μήνα.

Η μελέτη έγινε με τη συμμετοχή 2.000 ενηλίκων και διαπίστωσε ότι απ’ τις 12 φορές, οι πέντε φορές που θα πουν «σ’ αγαπώ» είναι face to face και οι άλλες πέντε φορές χρησιμοποιώντας υπηρεσίες chat. Τα social media και οι κάρτες γενεθλίων έρχονται να προσθέσουν ακόμα δύο φορές τη λέξη «σ’ αγαπώ».

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι νέοι ενήλικες ήταν μεταξύ των πιο πιθανών να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους στη μαμά τους, με το 38% των ατόμων ηλικίας μεταξύ 18 και 34 ετών να χρησιμοποιούν γραπτά μηνύματα και ένα ακόμα 29% τα social media.

Αλλά το 15% των ενηλίκων παραδέχτηκαν ότι ποτέ δεν λένε «σ’ αγαπώ» στη μαμά τους κι ένα 14% δήλωσε ότι δεν της το λένε face to face.

Επιπλέον, 4 στους 10 παραδέχθηκαν ότι δεν λένε τη φράση «σ’ αγαπώ» τόσο συχνά όσο θα ήθελαν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το 1/4 των συμμετεχόντων που είπαν ότι είχαν τη μαμά τους σαν «δεδομένη» όταν ήταν μεταξύ 13 και 16 ετών.

Τα πέντε πράγματα που δήλωσαν οι συμμετέχοντες ότι θα ήθελαν να λένε πιο συχνά στη μαμά τους:

Σ ‘αγαπώ (45%)
Σ’ ευχαριστώ (35%)
Είσαι η καλύτερη μαμά του κόσμου (25%)
Μπορώ να έχω μια αγκαλιά; (19%)
Συγγνώμη (18%)
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!