tromaktiko: Πένες ολικής άλεσης με κοτόπουλο και σπαράγγια

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Πένες ολικής άλεσης με κοτόπουλο και σπαράγγια



Λαχταριστές πένες με πέστο βασιλικού, ψητά σπαράγγια και τρυφερό κοτόπουλου...

Συστατικά

500 gr σπαράγγια τριμαρισμένα
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
500 gr πένες ολικής άλεσης
500 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε κύβους
1/2 φλ. ντοματίνια
1/2 φλ. σάλτσα πέστο
2 κ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και άλειψε ένα ταψί με ελάχιστο λάδι.
Άπλωσε τα σπαράγγια σε μία στρώση στο ταψί και ανακάτεψέ τα με δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο.
Ψήσε στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά, άφησέ να κρυώσουν και κόψ’ τα σε τέσσερα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
Αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο, ζέστανε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και ψήσε για περίπου πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
Ανακάτεψε στην κατσαρόλα τις πένες με το κοτόπουλο, τα ψημένα σπαράγγια, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τη σάλτσα πέστο.
Σέρβιρε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!