tromaktiko: Cookies με ταχίνι

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Cookies με ταχίνι



Από τη Μαρία Καλοπούλου
Το ταχίνι, η απόλυτη ελληνική υπερτροφή, που προέρχεται από 100% αλεσμένο σουσάμι και διατηρεί όλα τα ευεργετικά οφέλη του...
πολύτιμου σπόρου, αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά για τα πιο απολαυστικά μπισκότα που μπορείτε να φανταστείτε! Η συνταγή είναι εύκολη και εξαιρετικά γευστική ενώ είναι κατάλληλη για όσους νηστεύουν.

Το ταχίνι χαρίζει στη συγκεκριμένη συνταγή μία κρεμώδη, «γήινη» γεύση που ταιριάζει πολύ στους ελληνικούς… ουρανίσκους! Μπορείτε να απολαμβάνετε τα cookies για πρωινό ή σαν σνακ στη δουλειά, να τα δώσετε στα παιδιά για το σχολείο και κάθε άλλη στιγμή που επιθυμείτε μία γλυκιά λιχουδιά.

Το Ταχίνι, που αποτελεί εδώ και χρόνια την πιο αγαπημένη επιλογή όσων φροντίζουν τον οργανισμό και την υγεία τους μέσα από τις καθημερινές διατροφικές επιλογές τους, προσφέρει πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που θωρακίζουν τον οργανισμό και προστατεύουν την υγεία μας. Ο μοναδικός συνδυασμός πρωτεϊνών, αμινοξέων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, παρέχει στον οργανισμό δύναμη και ενέργεια. Το απολαμβάνετε με μία φέτα πολύσπορο ψωμί, ως ντιπ στην πράσινη σαλάτα το μεσημέρι, ή με μερικές φέτες μπανάνα για απογευματινό γλυκό.

Υλικά για περίπου 1 κιλό cookies

2 φλ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
3/4 φλ. του τσαγιού βούτυρο (ή μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
3 κ.σ. μέλι
3/4 φλ. του τσαγιού Ταχίνι
1/4 φλ. του τσαγιού σουσάμι

Τρόπος παρασκευής

Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε μέτριο μπολ.
Με μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν για περίπου 3 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ταχίνι και το μείγμα αλευριού σε δύο δόσεις, συνεχίζοντας το χτύπημα, ώσπου να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές. Η ζύμη θα πρέπει να είναι ελαφρά «κολλώδης».

Βάζουμε το σουσάμι σε μικρό μπολ. Με τη βοήθεια δύο κουταλιών παίρνουμε ανάλογη ποσότητα από τη ζύμη και δημιουργούμε μικρά μπαλάκια. Κυλάμε τα μπαλάκια στο σουσάμι να πάει παντού.

Σε δύο λαμαρίνες στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα και βάζουμε προσεκτικά τα μπαλάκια με αρκετή απόσταση μεταξύ τους, πατώντας τα προσεκτικά να γίνουν όπως τα cookies.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στη λαδόκολλα (σταθεροποιούνται καθώς κρυώνουν και επίσης αποκολλώνται πιο εύκολα).

Η συνταγή προέρχεται από το εστιατόριο Mamaleh's με εβραϊκή κουζίνα στο Cambridge της Μασαχουσέτης και είναι στη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια των ΗΠΑ για το 2017.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!