tromaktiko: ΕΚΤΑΚΤΟ – Οριστικό "λουκέτο" στο Mega από το ΕΣΡ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ – Οριστικό "λουκέτο" στο Mega από το ΕΣΡ



Το ΕΣΡ, με έξι ψήφους υπέρ και 3 κατά αποφάσισε πως το Mega πρέπει να κλείσει...
- "Πάτησε" στο νόμο πως τα κανάλια που δεν συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες βάζουν "λουκέτο" - Στο δρόμο 420 εργαζόμενοι του "μεγάλου καναλιού" - Στα χέρια των μετόχων το μέλλον του Mega
Με ψήφους έξι υπέρ και τρεις κατά, το ΕΣΡ αποφάσισε να μπει «λουκέτο» στο Mega. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έκρινε ότι ο σταθμός εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός.

Μετά την απόφαση του ΕΣΡ ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το «Μεγάλο Κανάλι». Το Συμβούλιο αναμένεται να στείλει την απόφασή του στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με κοινοποίηση και στην Digea. Η τελευταία, θα είναι υποχρεωμένη να διακόψει τη μετάδοση του σήματος του MEGA.

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ για το Mega
«Το ΕΣΡ αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακρικτικό τίτλο «Mega Channel» εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» να τερματίσει τη λειτουργία του».

Όπως αναφέρει το hellasjournal.com, ο νόμος προβλέπει πως σταθμοί που δεν μετέχουν στη διαδικασία για τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας κλείνουν εντός τριών μηνών από την προκήρυξη του διαγωνισμού. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο μόνος τρόπος πλέον για να μην κλείσει το MEGA είναι οι μέτοχοι να προσβάλουν την απόφαση του ΕΣΡ.

Δευτέρα 19 Μαρτίου έρχεται το μεγαλύτερο ΜΠΑΜ στην ιστορία του ελληνικού τύπου

Η πρώτη ταμπλόιντ εφημερίδα σε πραγματικά μεγάλο μέγεθος είναι γεγονός. Η πρώτη πρωινή καθημερινή εφημερίδα ποικίλης ύλης στον Ελληνικό τύπο, με πραγματικά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!