tromaktiko: «Ναι» στις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα λέει 1 στους 5 χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

«Ναι» στις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα λέει 1 στους 5 χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς



Η «εκτόξευση» του Bitcoin φαίνεται πως επηρέασε επενδυτές και στελέχη που...
βλέπουν με «καλό μάτι» τη χρήση κρυπτονομισμάτων.

Ένας στους πέντε τραπεζικούς οργανισμούς φέρεται να εξετάζει την εισαγωγή συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της ειδικής έρευνας που πραγματοποίησε η Thomson Reuters, προκειμένου να αποτυπώσει το κλίμα που επικρατεί στον τραπεζικό κλάδο σε σχέση με την αυξημένη ζήτηση για κρυπτονομίσματα και τα σκαμπανεβάσματα στην τιμή του Bitcoin, του πλέον δημοφιλούς ψηφιακού νομίσματος.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 400 πελάτες των πλατφόρμων της Thomson Reuters, μεταξύ αυτών και διαχειριστές κεφαλαίου, hedge funds και trading desks στις μεγαλύτερες τράπεζες.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένα ποσοστό της τάξης του 70% των συμμετεχόντων δήλωσε πως είναι διατεθειμένο να ξεκινήσει τη σταδιακή πραγματοποίηση συναλλαγών με Bitcoin μέσα στους επόμενους τρεις με έξι μήνες.

Το ενδιαφέρον για την αγορά και πώληση των κρυπτονομισμάτων σημείωσε κατακόρυφη άνοδο μέσα στον περασμένο χρόνο λόγω της«εκτόξευσης» των τιμών αγοράς και πώλησης του Bitcoin, με αποτέλεσμα να θεωρείται βέβαιο πως θα αυξηθεί σταδιακά η εμπλοκή θεσμικών παραγόντων στο συγκεκριμένο πεδίο.

Αρκετές τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει δοκιμαστικά τις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα, ενώ στα βήματά τους έχουν ακολουθήσει και αρκετά hedge funds.

Ωστόσο, τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην αξία των κρυπτονομισμάτων το τελευταίο διάστημα, αλλά και διάφορες απάτες που αποκαλύφθηκαν, έχουν οδηγήσει αρκετές ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο να προειδοποιήσουν για το ρίσκο που φέρνει η επένδυση σε ψηφιακά νομίσματα. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φωνές εκείνες που δηλώνουν πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων αποτελεί φούσκα και οι επενδυτές θα πρέπει να μην την πλησιάζουν.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!