tromaktiko: Πρόστιμα από 40 ως 3.000 ευρώ στο Αλιευτικό Καταφύγιο Βάρκιζας

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Πρόστιμα από 40 ως 3.000 ευρώ στο Αλιευτικό Καταφύγιο Βάρκιζας



Η τάξη στο γραφικό λιμάνι της Βάρκιζας, που λειτουργεί υπό το καθεστώς του «αλιευτικού καταφυγίου», περνά μέσα από την...
επιβολή προστίμων σε όσους καταλαμβάνουν χώρο χωρίς να τον δικαιούνται.

Δεκάδες ήταν τα παρατημένα σκάφη αλλά και τα σκάφη που δεν έπρεπε να βρίσκονται εντός του λιμανιού καθώς δεν είχαν τη σχετική άδεια, μέχρι σήμερα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είχε τον άχαρο ρόλο να επιβάλει τα αναλογούντα πρόστιμα, που σύμφωνα με τον Κανονισμό του Λιμανιού ο οποίος ισχύει από τον Οκτώβριο του 2015, μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 5.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει επιβάλει πρόστιμα ύψους 40 ευρώ, 100 ευρώ, 500 ευρώ (στην τελευταία συνεδρίαση στις 26 Μαρτίου) και 3.000 ευρώ (στις 26 Φεβρουαρίου 2018).

Όπως εξήγησε στο 3vita.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, Βασίλης Παπαμιχαήλ, συνεκτιμώνται μια σειρά από παράγοντες ώστε να αποφασιστεί το ύψος του προστίμου.

Η έγκαιρη απομάκρυνση του σκάφους που ελλιμενίζονταν αυθαίρετα, πριν τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, συντέλεσε ώστε μια ομάδα ιδιοκτητών να πέσουν στα «μαλακά», με μόλις 40 ευρώ.

Αντίθετα, ο ιδιοκτήτης σκάφους που κλήθηκε να πληρώσει στον Δήμο 3.000 ευρώ, δεν απάντησε στις οχλήσεις του Δήμου, ούτε και αφαίρεσε το μεγάλο του σκάφος την ώρα που έπρεπε.

Ο χρόνος της αυθαίρετης παραμονής, το μέγεθος του σκάφους, οι εξηγήσεις που θα δώσει ο ιδιοκτήτης κατά την ακρόασή του, όλα υπολογίζονται, κατά τρόπο όμως που δεν είναι απόλυτα σαφής σε όποιον διαβάσει τον εν ισχύ Κανονισμό.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!