tromaktiko: «Βυθίστε τα βρετανικά αεροπλανοφόρα»: Η Ρωσίδα πρώην κατάσκοπος Άννα Τσάπμαν προτείνει στόχους στη Μόσχα

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

«Βυθίστε τα βρετανικά αεροπλανοφόρα»: Η Ρωσίδα πρώην κατάσκοπος Άννα Τσάπμαν προτείνει στόχους στη Μόσχα



Να βυθίσει τα δύο νέα, υπερσύγχρονα αεροπλανοφόρα του Βασιλικού Ναυτικού σε περίπτωση που η σύγκρουση στη...
Συρία κλιμακωθεί στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάλεσε τη Μόσχα η «φλογερή» Ρωσίδα πρώην κατάσκοπος, Άννα Τσάπμαν, καθώς κλιμακώνεται η ένταση γύρω από τη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία.
Σε post της στον λογαριασμό της στο Instagram που κάνουν τον γύρο των βρετανικών ταμπλόιντ, η Τσάπμαν- η οποία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό το 2010, όταν συνελήφθη στις ΗΠΑ ως κατάσκοπος και απελάθηκε στη Ρωσία στο πλαίσιο ανταλλαγής κατασκόπων, όπου και έκανε καριέρα ως μοντέλο, επιχειρηματίας παρουσιάστρια κ.α- γράφει τα εξής:

«Αν, Θεός φυλάξοι, υπάρξει ανοικτή ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ στη Συρία, τα πλήγματά μας δεν θα έπρεπε να έχουν ως στόχους μόνο τα αμερικανικά πλοία και αεροπλάνα. Οι Βρετανοί πρόσφατα καθέλκυσαν δύο νέα πολεμικά πλοία- αεροπλανοφόρα. Νομίζω πως αν τους συνέβαινε κάτι δυσάρεστο- όπως το να βουλιάξουν στον βυθό- η βρετανική “αριστοκρατία” θα ερχόταν στα συγκαλά της πολύ γρήγορα».
Στο ίδιο post καταφέρεται εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης, λέγοντας πως οι «ρίζες» της κλιμάκωσης βρίσκονται στη βρετανική πόλη του Σάλσμπερι (όπου έλαβε χώρα η επίθεση στον Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ) και ότι «λάδι στη φωτιά» ρίχνουν ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Μπόρις Τζόνσον («ένας “τζέντλεμαν” με ατημέλητο μαλλί») και η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι («μια κυρία την οποία στοιχειώνουν οι δάφνες της “Σιδηράς Κυρίας” Μάργκαρετ Θάτσερ»).
Η Τσάπμαν έχει προβεί σε τέτοια σχόλια και σε άλλα post της, όπου χαρακτηρίζει τον Σκριπάλ προδότη, μιλά για δυτική εκστρατεία υπονόμευσης και πρόκλησης της Μόσχας, στοχοποίηση και πιέσεις στον Τραμπ προς την κατεύθυνση της σύγκρουσης με τη Ρωσία κλπ.
Πηγή




     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!