tromaktiko: Τέσσερα ελληνικά έργα στα αγγλικά για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Τέσσερα ελληνικά έργα στα αγγλικά για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη



Στις 5 και 6 Μαΐου το Eclipses Group Theater NY(EGTNY) παρουσιάζει στη...
Νέα Υόρκη το The Greek Play Project New York, ένα διήμερο θεατρικών αναλογίων σύγχρονων ελληνικών έργων στο Πανεπιστήμιο New York University. Μια εξαιρετικής σημασίας πρωτοβουλία για την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας σε συνεργασία με το Greek Play Project (www.greek-theatre.gr).

Τέσσερα έργα τεσσάρων σύγχρονων αντιπροσωπευτικών Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων θα παρουσιαστούν στις ΗΠΑ για πρώτη φορά στα αγγλικά με Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανούς ηθοποιούς.

Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα έργα:

Εν Χορώ του Δημήτρη Δημητριάδη σε μετάφραση Θεοδώρας Παπαχριστοφίλου-Λούκας και σκηνοθεσία Ιωάννας Κατσαρού, η Ανδρομάχη του Άκη Δήμου σε μετάφραση Δημήτρη Μπονάρου και σκηνοθεσία Ιωάννας Κατσαρού, το Φύκι στο Βυθό της Πένυς Φυλακτάκη σε μετάφραση της ίδιας και σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπονάρου και Το Τυφλό Σημείο του Γιάννη Μαυριτσάκη σε μετάφραση της Χριστίνας Πολυχρονίου και σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Αλεξάκη.
Το Greek Play Project NY είναι μια παραγωγή του Eclipses Group Theater New York, μιας καλλιτεχνικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που δραστηριοποιείται από το 2011 στη Νέα Υόρκη και λειτουργεί ως καλλιτεχνική γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, σε καλλιτεχνική συνεργασία με την υπεύθυνη Δραματολογίου και Διεθνών Σχέσεων του Εθνικού Θεάτρου Δρ. Ειρήνη Μουντράκη, δημιουργό του Τhe Greek Play Project (www.greek-theatre.gr) της σημαντικής διαδικτυακής πλατφόρμας για την προώθηση και ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού έργου και των δημιουργών του.
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!