tromaktiko: Μαλακά μπισκότα σοκολάτας

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας



Από την Χριστίνα Κούλη
Η ανάγκη μας για σοκολάτα, είναι μόνιμη...

Η γεμάτη γεύση της, είναι συνυφασμένη με την τρυφερότητα και τη θαλπωρή. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια συνταγή, που να δημιουργεί εύκολα, απλά και γρήγορα, το αποτέλεσμα που αναζητάμε.

 Η συγκεκριμένη, συνδυάζει όλα τα παραπάνω, αξιοποιεί τη γλύκα των χουρμάδων, την ευελιξία του αβοκάντο, δεν έχει αλεύρι και προσφέρει τον πειρασμό της κουβερτούρας, κρυμμένο στη μαλακιά υφή των μπράουνις!

Υλικά

1​00​ γρ.​ αβοκάντο (ώριμο)
​4 βασιλικούς χουρμάδες
1 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανισμένο
½ φλ. ωμό κακάο
3 κ.σ. χαρουπόμελο
½ κ.​σ. baking powder
50 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
κανέλα
λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
​μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το λιναρόσπορο σ' ένα μπολάκι με 3 κ.σ. νερό, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη για 15'.
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους χτυπάμε στο μπλέντερ ή σε πολυκόφτη μαζί με το αβοκάντο ​μέχρι να πολτοποιηθούν.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τη μισή ποσότητα από τις σταγόνες και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και το τοποθετούμε πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα μπισκότα δεν απλώνουν ιδιαίτερα οπότε μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σχετικά κοντά.

Προσθέτουμε πάνω σε κάθε μπισκότο λίγες σταγόνες κουβερτούρας από αυτές που περίσσεψαν, τις πιέζουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 10'.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα μεταφέρουμε σε αεροστεγές δοχείο. Διατηρούνται στο ψυγείο.
Πηγή


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!