tromaktiko: Κύπρος: Αδίστακτο χαρακτήρισε το δικαστήριο τον παιδοκτόνο αλλά όχι και τόσο "αδίστακτη" η ποινή του

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Κύπρος: Αδίστακτο χαρακτήρισε το δικαστήριο τον παιδοκτόνο αλλά όχι και τόσο "αδίστακτη" η ποινή του



Τίτλοι τέλους για την δολοφονία που διαπράχθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2015, στην Παραμύθα, με θύτη τον...
71χρονο Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους και θύμα τον 20χρονο γιο του, Οδυσσέα.

Το Κακουργιοδικείο αφού τον έκρινε ένοχο στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας, επέβαλε στον 71χρονο ποινή φυλάκισης 10 χρόνια, στην παρουσία του δεύτερου του γιου που «φόρτωνε» το φόνο και της εν διαστάσει συζύγου του,  αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η πράξη του να δολοφονήσει το ίδιο του το παιδί δείχνει άτομο σκληρό και αδίστακτο.

Υπενθυμίζεται πως το φονικό σημειώθηκε μετά από διαπληκτισμό θύτη και θύματος, στην αυλή της οικίας τους, όταν ο 20χρονος αρνήθηκε να επιστρέψει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον 71χρονο, καθώς τα χρειαζόταν για να μεταβεί στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε.
Ο πατέρας πήρε τότε το κυνηγετικό όπλο από το υπνοδωμάτιο του και επέστρεψε, πυροβολώντας θανάσιμα τον 20χρονο, μπροστά στα έντρομα μάτια του μεγαλύτερου γιου του, που προσέτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Ακολούθησε συμπλοκή πατέρα και μεγαλύτερου γιου, ο οποίος κατάφερε να του αποσπάσει το όπλο και να τον κτυπήσει στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να χρειαστεί να νοσηλευτεί για κάποιο διάστημα στο Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Κέντρο Αποκατάστασης του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Παρά τα αδιάσειστα στοιχεία και μαρτυρίες που υπήρξαν εναντίον του, ο Τιμολέοντας Θεμιστοκλέους παρέμενε σταθερός στη θέση  πως δεν πυροβόλησε το γιο του, δίνοντας διαφορετικές εκδοχές κατά τη διάρκεια της δίκης, τις οποίες το δικαστήριο έκρινε αβάσιμες και αντικρουόμενες.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!