tromaktiko: Τα λάθη που κάνεις όταν βάζεις ρουζ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Τα λάθη που κάνεις όταν βάζεις ρουζ



Επιμέλεια: Κατερίνα Πιπέρη 
Το ρουζ είναι ένα από τα must have στη beauty ρουτίνα κάθε γυναίκας. Είτε το καταλαβαίνουμε...
όμως είτε όχι, όλες μας κάνουμε κάποια λάθη τοποθετώντας το.

Η σωστή απόχρωση

Χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που κάνουμε όταν επιλέγουμε ρουζ είναι η απόχρωση. Όπως όλα τα pigment προϊόντα, έτσι και το ρουζ έχει πολλές αποχρώσεις, διαφορετική για κάθε τύπο επιδερμίδας. Στόχος μας είναι να επιλέξουμε εκείνη την απόχρωση που θα αναδεικνύει το make up και τη φυσική ομορφιά μας.

Η σωστή ποσότητα

Σκοπός του ρουζ είναι να δίνει έναν τόνο υγείας και μία λάμψη νεανικότητας στο πρόσωπο μας. Όταν, όμως, βάζουμε παραπάνω ποσότητα από το κανονικό έχουμε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Φαινόμαστε μεγαλύτερες, κάτι που δεν είναι καθόλου κολακευτικό. Για αυτό τον λόγο καλό είναι να εφαρμόζουμε πάντα τον κανόνα “less is more”.


Η σωστή υφή

Όπως πρέπει να διαλέγουμε τη σωστή απόχρωση blush για την επιδερμίδα μας, έτσι θα πρέπει να επιλέγουμε και τη σωστή υφή του προϊόντος. Μπορούμε να βρούμε το ρουζ σε μορφή πούδρας, κρεμώδη ή υγρή. Αν αντιμετωπίζετε ακμή, καλό είναι να μείνετε μακριά από προϊόντα που έχουν μορφή πούδρας, ενώ για τα λιπαρά δέρματα καλό είναι να αποφεύγονται οι υγρές υφές.

Το σωστό πινέλο

Η εποχή που χρησιμοποιούσαμε μόνο τα χέρια μας για το make up μας ευτυχώς έχει περάσει. Πλέον υπάρχουν πολλά διαφορετικού τύπου πινέλα που μας βοηθούν να τοποθετούμε τα καλλυντικά καλύτερα. Πολλές γυναίκες, ωστόσο, δεν επιλέγουν το σωστό πινέλ για το ρουζ τους. Ένα πινέλο αρκετά fluffy (χνουδωτό) θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεφύγει το προϊόν από τα ζυγωματικά ενώ ένα πολύ μικρό θα κάνει το ρουζ να μοιάζει με ένα έντονο ροζ σημάδι. Φροντίστε να διαλέξετε ένα πινέλο ειδικό για ρουζ και θα έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.


Η σωστή εφαρμογή

Αφού έχουμε διαλέξει τη σωστή απόχρωση και την κατάλληλη υφή ρουζ για την επιδερμίδα μας, έχουμε προμηθευτεί και το σωστό πινέλο, θα πρέπει να προσέξουμε τον τρόπο εφαρμογής. Τα ζυγωματικά είναι το ιδανικό σημείο του προσώπου, ώστε να έχουμε ένα πιο natural look.


Η σωστή μίξη

Στην κορυφή της λίστας με τα λάθη κατά την εφαρμογή του ρουζ, θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε το λάθος blending (μίξη). Για να αποφύγετε το doll – like look, όσο τοποθετείτε το ρουζ χαμογελάστε και χρησιμοποιείστε πινέλο, make-up blender ή τα δάχτυλα σας. Αν σας φαίνεται πως έχετε βάλει περισσότερο από όσο χρειάζεται, ταμπονάρετε με ένα σφουγγαράκι για να αποβάλετε το περιττό ρουζ.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!