tromaktiko: Πώς να βάλετε τη λαχανίδα στο πιάτο σας

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Πώς να βάλετε τη λαχανίδα στο πιάτο σας



Με πλήθος βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων, η λαχανίδα...
(kale) πρέπει να βρίσκεται πάντα στην κουζίνα μας και να πρωταγωνιστεί στα πιάτα μας και τη διατροφή μας, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να την προσαρμόσετε στο διατροφικό σας πλάνο όπως πρέπει:

Προτιμήστε τα απαλά και φρέσκα φύλλα της στη σαλάτα

Κόψτε τσιπς και απολαύστε τα σαν υγιεινό σνακ μαζί με ξηρούς καρπούς
Προσθέστε το στα smoothies σας για να αυξήσετε τη διατροφική τους αξία
Χρησιμοποιήστε το μαζί και με άλλα λαχανικά για να φτιάξετε έναν υγιεινό χυμό
Ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος είναι στον ατμό. Δοκιμάστε επίσης και να τη σοτάρετε, αλλά αποφύγετε το βράσιμο, καθώς της στερεί τα θρεπτικά του συστατικά
Προτιμήστε τη βιολογική, για να είστε σίγουροι ότι δεν βάζετε στο πιάτο σας μικροβιοκτόνα

Προσέξτε:

Η λαχανίδα περιέχει μικρή, αλλά μετρήσιμη ποσότητα εστέρων οξαλικού οξέος. Γι’ αυτό, όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στα νεφρά, στην ουροδόχο κύστη, ρευματοειδή αρθρίτιδα και ποδάγρα, θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους.

Όσοι έχουν προβλήματα στο θυρεοειδή, δεν πρέπει να καταναλώνουν κατσαρό λάχανο και σταυρανθή λαχανικά (λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι κ.λπ) σε μεγάλες ποσότητες.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!